Alcmaria MA1 wint van koploper Rkdes MA1
Categorie: Dames 1

Op deze warme dag 2 april 2011 was de confrontatie met de koploper Rkdes MA1. Met de wedstrijd van afgelopen woensdag nog in de benen speelden we op ons eigen A-veld. Met in de goal Patricia, achter Kim,Chantal, Nelly en Mayra. Op het midden was het Kyra ,Jamie-Lee en Marleen. Voorin was het Kim samen met Melissa en Demi.

Met 3 wissels op de bank waren we compleet en kon de wedstrijd beginnen. Rkdes lieten vanaf minuut 1 weten waarom ze ook bovenaan staan. Met mooie combinaties werd Alcmaria flink onder druk gezet. Vooral hun snelle buitenspeelsters waren een plaag voor onze verdediging. Met en paar mooie kansen werd Patricia op de proef gesteld en ze keepte erg goed.

De keepster van Rkdes had het rustiger. Na 20min was het echter een terugspeelbal die door de verdedigster te zacht werd terug gespeeld en Kim kon met haar snelheid de bal net onder de uitlopende keepster doorspelen en het was tegen de verhouding in 1-0.

Tot aan de rust bleef  Rkdes aanvallen en konden de meisjes van Alcmaria  niets anders doen dan tegen houden. Danielle viel ongelukkig uit met een blessure en Danielle S. viel goed in en werkte heel hard. De krachten vloeiden weg en het rustsignaal was meer dan welkom.Na de limonade weer de warmte in en afspraken gemaakt over de spelwijze.

Valerie had alles goed onder controle en Katerina was grensrechter de 2de helft. De aanvalsdrift van Rkdes was enorm maar we konden ze prima tegenhouden. Frustaties begonnen zich af te spelen bij Rkdes en ook het publiek was niet even netjes. Mayra kreeg het vooral te verduren. We bleven voetballen en dat was ook waar het om zou gaan vandaag.

Door diverse wisselingen kregen we meer ruimte voorin.Demi was goed bezig maar ook Kim en Danielle wisten de verdediging  te tarten met aanvallen. De keepster redde een paar keer goed en het bleef ongemeend spannend. Het geloof kwam met de minuut en doordat we achterin weinig weggaven bleef het tot het einde zeer spannend.

Vermoeidheid bij beide teams zorgden voor onzorgvuldigheid. Nelly was een rots in de branding als voorstopper Kim op het middenveld was super. Demi rechtsvoor was niet te stoppen en verder alle speelsters een zeer groot compliment te geven. Rkdes is een zeer goedspelend team dat hoog zal eindigen in de competitie. Joop en Katerina bedankt voor het vlaggen. Valerie heel blij met de 3 punten vandaag.