Alcmaria MB1 wint van stug Fc Purmerend MB1
Categorie: MA1

Purmerend, vandaag 2 april 2011 en de plaatselijke Fc Purmerend MB1 stond op het programma. De temperatuur was 18 graden en weinig wind dus heel warm op het kunstgrasveld. Nu met de juiste instelling en opstelling was het zaak om deze wedstrijd goed te spelen.

Met maar 1 wissel was het zaak om heel te blijven zodat iedereen genoeg zou spelen. Lief dat Kyra en Marleen meegingen als support en ook de vele ouders om ons aan te moedigen. De aftrap werd genomen en Alcmaria zette direct druk naar voren toe. Druk door Lynn,Lotte en Kelly. Na 7 minuten was het Kim die op linkshalf door liep en via de achterlijn de bal voor gaf waar Kelly klaar stond en de 0-1 aantekende.

Een prachtige aanval met een fraaie afronding. Vooral voor Kelly een opsteker. Purmerend liet zich niet van de wijs brengen en speelde met meer druk naar voren. Lotte speelde goed en werd vaak tegengehouden door pittige duels. Purmerend was iets steviger in de duels en de lichtvoetige speelsters van Alcmaria  verloren die dan ook vaak. Bij een vrije trap van 25 meter van de goal werd Lynn is stelling gebracht en schoot zij beheerst de 0-2 binnen. Na 12 minuten stond Alcmaria voor maar was Purmerend  nog zeker niet geslagen. Met name de grote voorstopper was goed bezig. In de 40ste minuut was het toch een bal in onze 16 die niet weggewerkt werd en Purmerend kon profiteren  en kon de 1-2 erin schieten. Met die tussenstand gingen de dames moe en bezweet de kleedkamer in.

In die bespreking was het duidelijk wat we de 2de helft gingen doen. Purmerend zou aanvallen en ruimtes weggeven. Het was 5 min na de rust dat Lotte ontsnapte aan haar bewakers en richting  de goal sprinte . Nu was Lynn die via een combinatie de bal kreeg en verwoestend uithaalde en de keepster kansloos liet .

De stand was 1-3 en we gingen weer volgens plan voetballen. Uitbraken van Purmerend  liepen vast en Teo kreeg af en toe een bal te verwerken maar stond er goed bij telkens. Rosalie en Demi waren goed bezig en Cathy speelde een zeer goede wedstrijd. Nu was er weer een afgeslagen aanval maar Lynn ,toch al heel scherp vandaag, pikte de bal op en liep richting goal . Ze schoot de bal diagonaal in en de keepster had weer het nakijken.

De voorstopper van  Purmerend had er genoeg van en begon een prachtige solo. Op snelheid en inzicht liep ze de totale verdediging zoek en scoorde fraai de 2-4. Hoop in de ogen van de  speelsters van Purmerend  gloorde op maar werd door Lotte de grond in geboord. Lotte kreeg een prachtige steekpass vanuit het midden en liep op snelheid op de keepster af  en koos voor een hoek en vrij eenvoudig werd het alsnog 2-5. De 2de helft  was een betere helft om te zien dan de 1ste.