Alcmaria MA1 wint van sterk ZOB MA1 4-1
Categorie: Dames 1

Zuidoost Beemster, 30 maart 2011 en vanavond om 20.00 uur was de uitgestelde wedstrijd uit tegen ZOB. Met zoveel blessures was het puzzelen weer om er 11 te krijgen. Laatste moment afzeggingen deden ons bijna de das om maar we konden met 12 meisjes toch richting ZOB. Het was nog licht dat we weggingen om half 7 en even na 7 uur kwamen we aan en werden hartelijk ontvangen door allemaal welwillende mensen.

De wedstrijd begon met in de goal Patricia. Rosalie,Kim,Nelly en Demi in de verdediging. Marleen,Kyra en Mayra op het midden en voorin Melissa,Kim en Chantal. Met Demi op de bank waren we compleet. Valerie en Joop waren er ook klaar voor en de aftrap werd genomen en werd een leuke wedstrijd gestart. ZOB was een hele voetballende ploeg die net als Alcmaria het spel goed snapte en daar waar er druk gezet moest worden deden ze dat ook. De goedleidende scheidsrechter had alles onder controle en een mooie strijd ontpopte zich. Het waren speldenprikjes die over en weer gegeven werden. Na 20 minuten was het Mayra die een prachtige steekpass gaf aan Chantal die de verdediging achter zich liet en de keepster omspeelde en de bal de hoek in schoof. 0-1.

De druk op het doel van ZOB nam toe en hoewel de verdediging veel tegen kon houden en de keepster er veel redde was het in de 38ste minuut Mayra die een afgeslagen bal met een geweldig effect in de linkerhoek schoot en de keepster de bal niet keren kon en de bal achter zich zag verdwijnen.0-2 en met nog een aantal minuten te spelen Demi nog dicht bij een goal was maar de keepster redde goed. Kim deed het heel goed op de rechtshalf en gaf goede ondersteuning aan Rosalie en aan Demi. Ieder deed wat ze moesten doen en het liep met vlagen heel goed. Tot aan de rust verder kleine kansen voor ZOB maar Patricia redde bekwaam. In de rust aangegeven dat we toch op moesten passen voor de aanvallen van ZOB. Nelly was weer goud als voorstopper en met Kim achter haar kon er weinig gebeuren.Het liep verder goed en iedereen was goed bezig. Na de rust een aanvallend Alcmaria en met name aanvoerder Marleen was heel goed bezig. Waar we verwachten dat de 0-3 zou komen kwam echter via een corner de 1-2 op het scorebord. Patricia redde in 1ste instantie heel mooi maar de inkomende spits schoot de bal alsnog hoog in de touwen. ZOB zette meer druk naar voren maar nu was het Kim die een solo begon vanaf haar eigen helft en zo ver doorging dat ze 1 op 1 kwam in het doelgebied en de bal goed inschoot. 1-3 en de koek was nog niet op. Kim en Demi waren samen met Melissa en Chantal goede stoorzenders voor de defensie van ZOB.

Het was de hardwerkende Mayra die in combinatie met Chantal de bal voor haar voet weer kreeg en droog in de verre hoek inschoot en de 1-4 was een feit. Met nog 10 minuten te spelen bleven beide teams de aanval zoeken en kwam uiteindelijk geen keepster meer in gevaar. Deze wedstrijd was zeer zeer sportief en respect was er over en weer. Groot compliment voor ZOB die ons gast vrij heeft ontvangen en voor een mooie ambiance zorgde. Valerie had een zware last mee te dragen. 3 punten in de tas!