Alcmaria wint weer! Nu ook thuis
Categorie: Zondag 1

Na de overwinning van vorige week uit in en tegen de Rijp, moest er wel een vervolg komen, anders was het toch zonde van alle inspanningen. Daar waren de jongens zich blijkbaar ook van doordrongen. In dezelfde samenstelling als vorige week, onder een warme voorjaarszon, met veel mensen langs de lijn, stormde Alcmaria uit de startblokkenen en had al in de eerste minuut de mogelijkheid om de 1-0 te maken.

Vooral in de eerste helft was Alcmaria duidelijk de bovenliggende partij. Met goed voetbal werd Apollo terug gedrongen, maar ook Apollo kreeg zijn kansen. Het verschil met enkele weken geleden is echter dat de verdediging nu zijn mannetje staat en een klutsbal niet voor de voeten van de tegenpartij komt, maar ook af en toe voor de voet van een Alcmariaan en dat scheelt een boel.

Na weer een goede aanval door het centrum en een mooie steekpass wist Roy halverwege de eerste helft de keeper van Apollo te passeren. Alcmaria bleef doorgaan en had mogelijkheden op meer, maar in de afwerking schortte het soms nog. Ook na de thee heeft het er eigenlijk nooit in gezeten dat Apollo langszij zou komen. Opties, door de lange ballen creëerde Apollo wel een overwicht, maar tot gevaarlijke kansen kwam het verder niet meer.

Alcmaria probeerde te counteren, maar de energie die in de eerste helft verspeeld was ontbrak een beetje in de tweede helft. Evenzo een meer dan verdiende overwinning voor Alcmaria.

De tweede overwinning op rij en de eerste thuisoverwinning, zouden de andere teams nu toch nerveus worden? Zondag weer een thuiswedstrijd, tegen Vrone. Was dat niet het team waar Alcmaria zijn eerste overwinning dit seizoen tegen behaalde?