Alcmaria WINT!!
Categorie: Zondag 1

Het was lang, heel lang geleden dat de mannen van het eerste nog eens het zoet der overwinning mochten proeven, maar zondag was het dan eindelijk zover. Nog steeds zonder Thom Jutte, Jur, Vincent en Jan. Op een zon overgoten sportcomplex in de Rijp was de gelijknamige voetbalploeg de pineut. Alcmaria won met 3-0!

Thom Knevel schiet de 0-1 binnen

Alcmaria startte onderleiding van de uitstekende scheidsrechter goed aan de wedstrijd en al snel werd de stand door een attente Tom Knevel en niet zoal de krant vermeldde Thom Jutte, op 1-0 gebracht. Het blijft lastig de juiste namen bij de juiste personen te plaatsen. Hierna had Alcmaria gedurende de eerste helft kansen om de score verder op te voeren, maar het geluk zat daarin niet mee. Eerst werd Roy de diepte ingestuurd en schoof de bal tussen de benen van de uitlopende keeper door, maar deze bal was net te zacht en werd door een verdediger net voor de lijn weggeschoten. Vlak daarna kwam de bal hard voor en nam Roy de bal vol risico op zijn slof, maar de bal ketste via de onderkant van de lat het doel weer uit.

De inzet van Roy wordt vlak voor de doellijn door de nummer 2 gekeerd

Vlak voor de rust was het weer Roy die aan de aandacht van de verdediging ontsnapte en omspeelde de keeper. De keeper raakte Roy nog en de scheidsrechter besloot tot een vrij trap en rood voor de keeper, een zware beslissing, maar eindelijk had Alcmaria het geluk een keer mee.

Roy wordt aangetikt door de keeper, rood en een vrije trap

Na de pauze ging de Rijp op zoek naar de gelijkmaker en profiteerde Alcmaria van de geboden ruimte. Een afstandsschot van Roy sloeg als een granaat in, 0-2. Ook hierna gaf de Rijp nog niet op, maar kwam niet tot echte kansen. Weer was het Roy die de keeper van de Rijp, nu met een fraaie lob verschalkte.