Verdedigende fouten breekt Alcmaria op tegen KGB
Categorie: Zondag 1

Alcmaria speelde zondag tegen KGB uit Bovenkarspel. Zonder de geblesseerde Jur en Vincent en Jan en de zieke Thom, stond er evengoed een volwaardig elftal in het veld.

Alcmaria startte niet goed en KGB had de overhand dit resulteerde dan ook in een 0-2 stand na twintig minuten. Toch bleef Alcmaria hard werken en kreeg dardoor steeds meer grip op de wedstrijd en na 25 minuten was Alcmaria zelfs de betere ploeg. Dit resulteerde ook in kansjes en een van die kansjes werd door Thom Jutte goed afgemaakt.

Hierna kreeg KGB het steeds moeilijker en beperkte zich tot counteren. Gelukkig was Ron in topvorm zondag, zodat deze de counters wist te bezweren.

Na de thee, de meeste mensen war de kantine nog niet eens uit, kreeg Thom de bal vanaf de aftrap van Mathijs. Thom stond gelijk vrij voor de keeper, maar schoot naast. Uit de tegen aanval was het gelijk wel raak.

Dit was een tik die Alcmaria niet meer te boven kwam. Ondanks het feit dat ze heel hard bleven werken kwam Alcmaria geen moment meer in het spel zoals in de eerste helft en liep KGB uit naar een geflatteerde 1-5.

Probleem momenteel bij Alcmaria is toch de verdedigende fouten die door Alcmaria worden gemaakt en elke keer wordt de tegenstander daarmee in het zadel geholpen. Toch gaan we stug door en volgende week de uitwedstrijd in en tegen de Rijp, kijken wat dat weer wordt.