Alcmaria MB1 wint van Zuidvogels MB1 3-1
Categorie: MA1

Het is vandaag 12 maart 2011 en de thuiswedstrijd tegen Zuidvogels MB1 stond om 12.00 op het programma. Paul is vandaag de coach en zal zorgen voor de juiste impulsen om de wedstrijd tot een goed eind te krijgen.

In de juiste opstelling weer van start. Zuidvogels trapte af en de bal werd direct door Lotte opgepikt die vervolgens de achterlijn opzocht en de bal strak voor gaf en kwam de instormende Mandy . Na 14 seconden stond het al 1-0.

Wat een droomstart voor de MB1. Voordat Zuidvogels er erg in had was het Denise die in de 8ste minuut na slecht wegwerken van de verdediging van Zuidvogels voor de 2-0 kon zorgen. Weer een goal van Denise.

Het was in deze fase echt hoge school voetbal wat Alcmaria liet zien en de coach van Zuidvogels deed er verbaal alles aan om het tij te keren. Na 12 minuten was er een vrije trap op rechts die door Mayra werd genomen. De instormende Chantal nam de bal in 1x op haar slof en de bal verdween in de verre hoek buiten bereik van de keepster .3-0 .

Er werd goed gecombineerd en het spel ging van links naar rechts en van voor naar achteren. Het publiek genoot zichtbaar en de snor van Coach Paul krulde van blijdschap. Vele kansen werden gecreëerd en dankzij de keepster van Zuidvogels bleef het zo. Ze was heel goed en gaf aan dat ze vele kwaliteiten bezit als keepster. Na 35 minuten kreeg Zuidvogels een vrije trap op 20 meter van de goal. Waarom weten we niet maar de vrije trap werd hard en hoog ingeschoten en Teo kon de bal niet stoppen. 3-1 en de hoop kwam in de ogen van coach en speelsters van Zuidvogels.

Tot aan de rust bleef het bij kansen voor beide teams maar het net werd niet geraakt waardoor we daarmee de rust ingingen. Na de rust was het een fel Zuidvogels die de aanval zocht en vond ook . Alcmaria had niet dat sprankelende in het spel. Kansen voor Zuidvogels kwamen meer en meer en Alcmaria moest achter de feiten aanlopen. Sanne en Kelly kwamen in het veld en probeerden ook om het om te zetten.Nu was het in de 15de min Zuidvogels die via een steekpass de 2-3 scoorde maar volgens de grens was het buitenspel en werd overgenomen door de scheidsrechter en de goal werd afgekeurd tot ontsteltenis van alles wat Zuidvogels was.

De wedstrijd was heel sportief en er was duidelijk respect voor elkaar in het veld. In die fase moest Teo diverse keren reddend optreden en ze snapte het spel. Neem de rust daar waar kan. Beide teams raakten door hun reserves heen en met veel lange ballen werden nog ruimtes gezocht. Het was tot aan het eindsignaal opletten voor de uitvallen van Zuidvogels die een echte waardige tegenstander is. Na afloop een dubbel gevoel. Blijdschap vanwege de winst maar gemengde gevoelens bij de 2de helft. Paul,top geregeld en Henri,Han en Dirk bedankt weer.