Alcmaria MB1 haalt uit tegen Zeevogels MB1 0-11
Categorie: MA1

Het is vandaag 5 maart 2011 en met ons MB1 naar Egmond toe om tegen een oude bekende te spelen. Zeevogels MB1 is toegetreden tot de Hoofdklasse B en was onze tegenstander van vandaag. Zij hebben 3 gespeeld en 1 gewonnen. Vandaag was Teo later en verder was ons team met 2 wissels klaar voor de wedstrijd. Na de aftrap was het direct een gretig Alcmaria en dat betaalde zich direct uit. Denise zorgde al in de 2de minuut voor de 0-1.Dat was heel snel en het werd erger voor Zeevogels want een schot belandde op de arm van een verdedigster en de bal ging op de stip. Lotte liet het Denise nemen en zij scoorde heel beheerst de 0-2.

Het was Zeevogels die er uit wilden komen maar de machine van Alcmaria draaide op volle toeren. Mayra scoorde na een mooie actie de 0-3 en Lotte na de voor haar zo bekende solo de 0-4. Er werd op elke linie goed meegevoetbald en Zeevogels kon er vaak alleen maar naar kijken. Vlak voor rust een mooie bal van Sanne diep gespeeld op Lotte die de bal voorgaf en de instormende Lynn faalde niet en konden we de rust ingaan met een 0-5 voorsprong.

De regen daalde zachtjes neer op het veld en na de limonade was Teo weer de keepster in de goal en konden we verder gaan met de bekende opstelling in het veld. Het was Mayra die direct na de rust met een schitterende vrij trap de 0-6 scoorde. Prachtig als er mensen zijn die dat kunnen. Demi en Rosalie waren met Cathy en Lynn goed bezig in de verdediging en Bodine,Mayra en Chantal waren zeer aanvallend vandaag. Lotte, Denise,Kelly, Sanne hielden de verdediging van Zeevogels goed bezig. Het krachtsverschil was vandaag duidelijk in de omschakeling. De volgende actie in de 55ste minuut was een steekbal van Lotte op Sanne die alleen op de keepster afkwam en de bal in de kluts vol in haar gezicht kreeg en de bal belandde toch in de lege doel en met een bebloede mond en neus werd de 0-7 gevierd. Denise nam haar plek over in de spits en dat was binnen 4 minuten 2 goals waard. Ze had haar dag vandaag en haar broer en ouders genoten met volle teugen.

Elke bal werd in deze fase ingeleverd bij Alcmaria en hoewel Zeevogels er echt alles aan deed en hun keepster er vele ballen uitranselde was het 10 minuten voor tijd Lotte die zich weer vrijspeelde en zelf voor de 0-10 zorgde. Er werd niets veranderd aan de opstelling maar wel aan het samenspel.

Zeevogels kreeg nog een mooie opleving maar kon geen goal forceren meer en in de laatste minuut was het Chantal die een vrije trap mocht nemen op 20 meter van het goal. Chantal had de kracht er voor om deze te nemen en schoot toch de bal over de goed keepende keepster heen van Zeevogels en de eindstand van 0-11 stond op het bord.

Na een zeer sportieve wedstrijd van beide kanten floot de goede scheidsrechter de wedstrijd af en konden we de warmte weer in. Top meiden. Met zijn allen ervoor gegaan en het betaalde zich vandaag goed uit.