C1 werkt hard met overwinning als beloning
Categorie: C1

C1 speelde zaterdag een moeizame wedstrijd tegen Foresters, maar ging uiteindelijk wel met de drie punten aan de haal. Alcmaria was gedurende de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Maar had moeite met het stugge en hard werkende Foresters.

Zonder de geblesseerde Rik, Tim en Bart, begon de C1 aan de wedstrijd op het C veld. Door de vele blessures ook in de C2 moesten enkele spelers eerst met de C2 meedoen en waren daardoor te laat voor de wedstrijd waardoor de C1 zelfs met 10 man begon. Gelukkig kwamen de mannen die bij de C2 gespeeld hadden snel van het A veld over naar het C veld en kon de wedstrijd echt beginnen. Alcmaria zette druk op het doel van de tegenstander, maar ontwikkelde niet heel veel kansen.

De kansen, voor Maximo en Lennart, die er wel kwamen werden helaas gemist. Joost is eigenlijk gedurende de eerste en tweede helft niet in de problemen geweest, maar de ballen die wel op zijn doel kwamen, verwerkte hij bekwaam. Joost wordt langzaam maar zeker een heel betrouwbare sluitpost.

Na een ruststand van 0-0 ontwikkelde de wedstrijd zich in de tweede helft vooral als een voetbalgevecht, waarin heel hard gewerkt moest worden. In het verleden verloren we daar de slag nog wel eens, maar zaterdag ging Alcmaria goed mee in het harde werken en dat is toch weer een pluspunt.

De beloning kwam 10 minuten voor tijd. Maximo snelde voor de zoveelste keer langs zijn tegenstander en schoor op de goal. De keeper van Foresters wist de bal nog te keren, maar Thijs, goed meegelopen, schoot de bal onberispelijk binnen, 1-0.

Dit was ook gelijk de eindstand. Het was geen goede wedstrijd, maar wel een waar veel strijd werd geleverd en onze jongens hun mannetje stonden. Zaterdag mogen jullie weer thuis en dan tegen SVW. Wanneer er zo geknokt blijft worden kan het nog een leuke tweede seizoenshelft worden.