E3 sloopt KSV na de rust, 3-1
Categorie: E3

Alcmaria E3 bestaat uit mooi-weer-voetballers; het is nu bewezen. Na weken voetballen in regen en wind kwam het team zaterdag echt op stoom bij heerlijke tempraturen die een beetje op lente gaan lijken. Zonder invallers uit andere teams moesten we het deze week op eigen kracht doen, en dat lukte.

Met Gijs op doel en Abe als aanvoerder ging de E3 goed van start. De KSV E8 en Alcmaria E3 waren aan elkaar gewaagd. Het spel ging op en neer. KSV was als eerste gelukkig 0-1. Binnen een minuut was het al 1-1 door een goal van Luc die ook de 2-2 maakte na goed doorzetten. Vlak voor rust kwam KSV voor de derde keer op voorsprong 2-3.

De limonade deed ons goed. Met Abe op doel en Ferdi en Stijn voor hem als deskundige verdedigers ging het opeens echt lopen. Een mooie voorzet op Richard werd door KSV in het eigen doel geschoten. Gijs bracht Alcmaria voor de eerste keer op voorsprong. Door goed door te lopen na een ingooi. De voorsprong gaf ons nieuwe energie Ahmed ging voor elke bal op het middenveld en Luc pingelde de hele verdediging gek. Door slim de bal af te pakken, scoorde hij zijn derde doelpunt en kwamen we zelfs op 5-3.Na een hard schot van KSV werd het weer spannend. Toen Luc na een schitterde pass van Ahmed dwars door het midden er 6-4 van maakte, leek de buit binnen. De 6-5 van KSV kwam te laat, we konden juichend van het veld.

Het strafschoppen nemen ging ons ook beter af, niet alleen schoten wij ze beter in; keeper Abe pakte er een paar mooi uit.

Deze wedstrijd geeft ons goede moed voor de wedstrijd van komende zaterdag. Dan spelen we om 10.15 bij Kolping Boys E13 in Ouddorp. Ik hoop jullie allemaal om 09.15  bij Alcmaria te zien en veel succes bij het binnenhalen van sponsors van de penaltybokaal.