Alcmaria verliest bij koploper SEW
Categorie: Zondag 1

Na een turbulente week stond zondag de zware uitwedstrijd tegen SEW op het programma, de koploper in onze klasse. Alcmaria Moest het doen zonder de op vakantie zijnde Thom en Roy, maar Mathijs was wel weer binnen de gelederen.

Sander Apeldoorn als intrem coach, had geen makkelijke opgave. Alcmaria speelde echter een heel goede eerste 45 minuten, waarin SEW heel veel moeite had om het goede spel van Alcmaria te bestrijden. Alcmaria kreeg dan ook enkele goede mogelijkheden, die helaas niet werden benut.

Halverwege de eerste helft was het SEW dat na een keeperfout op voorsprong kwam. Dit was een harde klap voor het team, maar ook daarna bleef Alcmaria de bovenliggende partij. Hier waren vriend en vijand het over eens. Vlak voor de rust botste Moshin met zijn hoofd op die van zijn tegenstander en moest in de rust met een hersenschudding worden vervangen. Ook Mark moest worden vervangen aangezien die op was na de hele week aan de antibiotica te hebben gezeten. Dus met de rust waren al twee wissel mogelijkheden gebruikt.

Na de pauze gooide SEW het over een andere boeg en begon meer de lange bal te spelen wat tot hilarische situaties voor ons doel leidde. Alcmaria hield echter zonder noemenswaardige problemen stand zonder echt zelf nog gevaarlijk te worden. Net toen Alcmaria dacht zelf ook weer de aanval te gaan zoeken scoorde SEW uit een dood spel moment, de treffer kwam letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Dit was in de 75ste minuut. Hierna ging het snel.

Een counter van SEW over links en niet kordaat ingrijpen van onze keeper bracht de 3-0 op de borden. Een bal in de zestien van links hard op het lichaam van Vincent geschoten werd door de scheidsrechter tot strafschop en een gele kaart gebombardeerd. Toch benieuwt waar je, je armen dan moet houden! Vlak hierna werd Imilio neergelegd en had verzorging nodig, maar waar Alcmaria de twintig minuten daarvoor de bal 4 x uitschoot om een blessurebehandeling voor SEW toe te staan, deden de Nibbixwouders dit niet en waar Alcmaria op een bal over de zijlijn wachtte schoot SEW de bal in het doel. 5-0 en nu is de 85ste minuut.

Alcmaria kreeg dus 4 goals in 10 minuten tegen. Het kan verkeren. Imilio haalde nog zijn gram door vlak daarna de 5-1 te maken. Weer een verloren partij en één waar het gevaar van “scorebord journalistiek” om de hoek komt kijken. Toch hebben we gisteren een heel ander Alcmaria dan de weken ervoor gezien. Hopen dat zich dit voortzet.