D1 verliest maar speelt een prima wedstrijd
Categorie: D1

D1 speelde vrijdag een prima wedstrijd tegen Meervogels. Uiteindelijk werd er tegen de fysiek heel sterke tegenstander wel verloren, maar de mannen speelde werkelijk een puike partij. Zonder de geblesseerde Michiel, maar met Cas op de goal en zonder Paul Lenaerts die de afsluitavond met “zijn” Armeense kinderen had, maar met Paul Kaandorp op de bank, werd de tegenstander waar in de eerste seizoenshelft met 1-6 kansloos van verloren werd met beleving en goed voetbal bestreden.

De strijd ging gelijk op en beide partijen kregen kansen. Meervogels was de eerste die een kans benutte. Halverwege de eerste helft was er een scrimmage voor ons doel en via via belandde de bal in het doe, een tegenvaller. Alcmaria ging echter niet bij de pakken neerzitten en ging in de aanval. Een doelpunt leverde dit in de eerste helft niet op, maar welvertrouwen.

Na de pauze kwam er een volledig ander Alcmaria de kleedkamer uit. Via prachtige aanvallen werd Meervogels ver achteruit gedrukt en werd er via goals van Nick en Wadson zelfs een 2-1 voorsprong genomen. Met Sverre als regisseur op het middenveld zat er verrassing in, maar helaas sloeg Meervogels toe via een van richting veranderde bal verdween de bal in de andere hoek van het doel en liet Cas kansloos. Alcmaria kreeg hierna nog een heel goede kans op de 3-2, maar deze verdween net naast. Nu tien minuten voor tijd ging bij Alcmaria langzaam het lichtje uit en kwam Alcmaria in de problemen tegen deze fysiek heel sterke en grote ploeg. De mannen vochten nog hard, maar de kracht won het van de techniek en uiteindelijk scoorde Meervogels nog 3 maal in deze tien minuten. 2-5.

Toch zaten er meer positieve als negatieve punten in deze wedstrijd voor de mannen. Wanneer we zo door voetballen met deze inzet en spelopvatting zullen we nog een hele boel punten gaan pakken. Top mannen