D1 verliest onnodig uit bij Limmen
Categorie: D1

De D1 moest zaterdag uit in en tegen Limmen. Ook hier stond er een storm recht over het veld. Maar daar hebben beide partijen natuurlijk evenveel last van. De scheidsrechter had er blijkbaar niet zo’n zin in want die moest tien minuten na het verstrijken van de officiële begintijd nog uit de kantine worden gehaald.

Met enige vertraging dan toch aan de wedstrijd begonnen. Alcmaria tegen de storm in. Na 5 minuten was het al raak. Een hoge bal in de zestien werd door de verdediging niet gekopt en plofte tussen Michiel en de spits in, de spits was iets eerder en 1-0. Toch was het Alcmaria dat met de wind tegen nog de beste kansen kreeg. Het spel speelde zich wel af op de helft van Alcmaria maar in de paar spaarzame aanvallen was Alcmaria wel gevaarlijk, maar de drie mooie kansen werden niet benut.

Na de pauze mocht Alcmaria het proberen met de wind mee. In de rust was gezegd speel over links daar ligt de ruimte. De eerste 15 minuten gebeurde dit ook en het was pure pech dat Alcmaria niet scoorde. Twee mooie aanvallen over links werden goed ingeschoten. De eerste belandde op de lat en de tweede spatte via de onderkant van de lat het doel weer uit. Pure pech.

Hierna achter waren de woorden van de coach vergeten en gingen alle ballen over rechts, vol in de wind waardoor vele ballen uitvlogen en het spel er uit ging. Vijf minuten voor tijd gebeurde het onvermijdelijke: zelf niet scoren en dan natuurlijk een uitval van de tegenpartij en 2-0. Gelukkig stond Michiel zijn mannetje en voorkwam nog enkele tegengoals.

Mannen hard trainen van de week en volgende week staat de volgende krachtmeeting op het programma. De thuiswedstrijd tegen Meervogels. Voor de winterstop hebben we daar van verloren voor de beker, maar dat was een onnodig verlies. Een kijken zaterdag of we wat geleerd hebben van die wedstrijd.