Alcmaria pakt punt bij nummer 4, Schagen
Categorie: Zondag 1

De tweede wedstrijd in de 2e helft van de competitie uit naar en bij Schagen. Zonder de geschorste Imilio en Jermain en de nog op vakantie zijnde Moshin. Toch ging Alcmaria vol vertrouwen naar Schagen. Vorige week was de wedstrijd onnodig verloren, maar kon je wel zien dat er meer inzat.

Het waren stevige duels

Net als vorige week speelde de elementen een grote rol in de wedstrijd. Een ware storm stond recht over het veld en van tijd tot tijd klapte de regen over de spelers en toeschouwers neer.

Een kopbal van Thom wordt net de de keeper gekeerd

Alcmaria startte met de wind mee en na een 10 minuten waarin Schagen beter was, nam Alcmaria het heft in handen. Via combinaties werd met de wind in de rug het doel van de tegenstander opgezocht. Enkele goede mogelijkheden volgeden, maar in de afwerking ging het nog mis. Het zat op enkele momenten niet mee. Vlak voor de rust sloeg het noodlot toch weer toe. Een bal van de zijkant, werd door Lucas verkeerd beoordeeld en nam in zijn ijver o0m de bal te pakken de spits mee, strafschop. Het was gelijk rust.

Blijdschap na de 1-1

Na de thee, met de wind tegen bleef Alcmaria proberen via combinaties het doel van de tegenpartij te zoeken. Beide partijen creëerde in de tweede helft weging kansen, maar de betere waren voor Alcmaria. Een goed aangesneden bal, door de Schagen defensie niet op waarde geschat, maar wel door Roy, verdween met een geplaatste kopbal in het doel, 1-1. Alcmaria was blij en vatte er moed uit om ook de winnende te maken. De mannen hebben er alles aan gedaan en enkele mooie kansen gecreëerd, maar helaas gingen de ballen er niet in.

Druk op het Schagen doel

Toch is dit een wedstrijd om op voort te bouwen. Met deze inzet en passie moet de volgende overwinning er aan komen. Ga zo door mannen.

Enkele ziedende schoten van Stan weren door de Schagen keeper net naast het doel gewerkt.