E1 wint met 2-1
Categorie: E1

Hoe zouden de mannen van de E1 de kleedkamer uit komen na het verlies van de kampioenswedstrijd vorige week? De najaarscompetitie zit er op, de voorjaarscompetitie gaat van start. We starten weer van voren af aan, iedereen 0 wedstrijden 0 punten.

De trainingen waren wederom zeer goed verlopen, waar met passie, veel inzet en bloedfanatiek werd getraind.

Reiger Boys E2 kennen we nog uit de najaarscompetitie waar we van verloren met 3-1. Een partij waar we ons slecht konden voorbereiden en waar we niet zo geconcentreerd speelden.

Vandaag stond er dus een geheel andere partij dan vorige week en dan de vorige wedstrijd tegen Reiger Boys, hoewel de spelers hetzelfde waren op een geblesseerde Ingmar en een invallende Stan na. Hier stonden de voetballers die ook op de training aanwezig waren.

Vanaf de aftrap werd er me veel inzet en teamwork gevoetbald. Reiger Boys mochten niet lang genieten van balbezit. Er weer goed gezamenlijk verdedigd door de achterhoede met het middenveld. Posities werden van elkaar overgenomen. De kansen van Reiger Boys werden geminimaliseerd. In het eerste gedeelte van de 1e helft werd er opbouwend gespeeld en met de juiste combinaties konden Reiger Boys aardig weg spelen. Door bij balverlies meteen aanvallend te verdedigen konden we Reiger Boys aardig terug dringen naar hun helft. In het 2e deel van de 1e helft werd er teveel getracht met lange ballen naar voren te spelen waardoor we onnodig veel balverlies leden. Toch werd de 1e helft afgesloten met 0-0.

De 2 helft werd gestart zoals in de 1e helft. Na 9 minuten kwamen we op achterstand na een moeilijke, lastig in te schatten bal vanaf de achterlijn krommend wegdraaiend geschoten in de verre hoek 0-1. Een mazzeltje voor Reiger Boys. Het was ff een domper na het goede werk wat we hebben laten zien, maar de mannen werden geprikkeld om nog meer hun best te laten.

Er werd met nog meer inzet, met nog meer teamwork, nog fanatieker gespeeld. Een vrije trap na een handsbal van Reiger Boys nabij het doel belandde via het muurtje over de achterlijn net naast paal. Een volgende serie hoekschoppen konden de doellijn ook niet bereiken. Een volgende vrije trap na een overtreding van Reiger Boys nabij het doel kon de doellijn ook niet bereiken door een afzwaaier.

Reiger Boys werd geheel vastgepind op hun eigen helft. In de 19e minuut gaf Yannick een zeer hoge bal richting doel waar hij een geweldige stuiter maakte voor de neus van de keeper die te kort was om de bal te kunnen pakken en............... hij stuiterde verder het doel in 1-1. Een heerlijk gevoel bij iedereen we stonden in ieder geval ook gelijk in de mazzel.

Zou er nog meer in zitten? Met nog maar een paar minuten te gaan speelden we hetzelfde voetbal verder. Nog geen 2 minuten later wederom een overtreding van Reiger Boys op ca. 20 mtr afstand van het doel. Yannick gaf de bal een ferme trap en als een bal in een flipperkast frummelde deze bal langs iedereen heen tot over de doellijn.... 2-1

Na de spelhervatting was er wederom een overtreding van Reiger Boys waarbij er verzorging benodigd was. De seconden tikten lekker weg. Na de genomen vrije trap werd de bal voor het laatst na de andere kant gespeeld waarna het eindsignaal klonk.

2-1, een verdiende terechte uitslag, een echte E1 teamoverwinning voor Patrick, Stan, Mark, Robin, Max, Yannick, Jim, Marijn en Jasper !