Alcmaria MB1 houd de punten thuis.
Categorie: MA1

Vandaag 22 jan.2011 en een mooie dag om in de nieuwe competie te gaan spelen tegen Fc Purmerend MB1. Vandaag weer een redelijk gevulde selectie en de talenten waren gretig. Henri kwam gelukkig ook vandaag tot onze verrassing en Han was onze grensrechter.

Purmerend mocht de aftrap nemen en Alcmaria zette ze gelijk vast en dat leidde al snel tot een uitbraak voor Alcmaria waar bij de keepster van Purmerend uitstekend redding bracht. Toch was het in de 3de minuut Lotte die via 3 schijven voor de keepster kwam en bekwaam een hoek uitkoos en de 1-0 kon aantekenen.

Direct erna was het Lynn die een mooie aanval niet kon verzilveren. Chantal,Mayra en Sanne hielden de linies goed kort en Purmerend kreeg het zwaar. De aanvoerder was super en hield onze verdedigers goed bezig. Echte kansen waren er niet maar oppassen geblazen was het ten alle tijde. Het was in de 13de minuut toen toch Lynn de kans kreeg om te scoren en deze hard in schoot. 2-0. Alcmaria gebruikte goed de flanken en dat resulteerde in kansjes. Het was Lynn die na een half uur in de 16 op de grond neekwam en volgens de scheidsrechter onterecht. Het was een penalty en Rosalie mocht hem nemen.

De aanloop was goed en ze koos ook een hoek maar te zacht en de keepster kon de bal uit de hoek duiken. Een mooie redding van de keepster maar 8 minuten later was het toch weer een aanval die fraai werd afgerond en de 3-0 was niet meer dan terecht gezien het spelbeeld. In de rust de afspraken weer verteld en na de rust een gretig Alcmaria die voortvarend startte. Purmerend werd sterker en sterker en hield Alcmaria goed in bedwang.Het was de keepster van Purmerend die vele reddingen deed en de score op 3-0 kon houden. Het was na 10 minuten tot 10 voor tijd heel rommelig met lichtte blessures aan beide kanten.

Een mooie Kopkans van Mayra werd uitstekend gered weer en Teo aan de andere kant kon toekijken op het spektakel.Purmerend moest toezien dat de wissels op waren en met 10 man bleven ze aanvallen en kregen in de laatste 10 minuten zeker 3 mooie kansen. Compliment voor Purmerend vandaag en Alcmaria speelde de 1ste helft goed voetbal . De 2de helft was minder maar de uitslag was voldoende gezien het spelbeeld.