Alcmaria MB1 troeft koploper VVIJ MB1 af met 0-3
Categorie: MA1

Een rare dag voor ons vandaag 15 jan. 2011. Al ingedeeld in poule B Hoofdklasse toch nog een wedstrijd spelen tegen de koploper VVIJ MB1. Om 11.00 uur spelen in IJsselstein. Een speciale wedstrijd vandaag omdat we voor Henri gaan spelen. Opgenomen in het ziekenhuis gisteren . Er waren nogal wat zieken vandaag maar we hadden er precies 11 om mee te nemen.

Het was op gewoon gras dat we gingen spelen en met de wind mee begonnen we met de wedstrijd. VVIJ liet al meteen zien dat er met hun niet te spotten viel. Sterke aanvoerder was een plaag voor onze verdediging maar ook de middenvelder van VVIJ was technisch zeer begaafd. De verdediging was redelijk goed en dus was het over en weer kleine kansen die de beide keepsters lieten testen dat ze van niveau waren. Alcmaria kreeg een paar mooie kansjes maar die werden goed gepareerd door VVIJ. Teo daar in tegen had ook een paar keer reddend opgetreden.

De scheidsrechter hoewel nog jong was heel erg goed bezig en kreeg respect van de speelsters. Tot aan de rust een leuk duel dat doelpuntloos bleef maar wel leuk voor het publiek. Het was erg rommelig maar we vonden een lege kleedkamer voor de rust en de taktiek in de 2de helft iets aanpassen.VVij kwam goed uit de startblokken en zette ons onder druk. Keer na keer werden de aanvallen gepareerd en het was in de 10de min na rust een bal van achteruit die werd opgepikt door Mayra . Zij soleerde langs haar tegenstander en gaf een steekpass op Lotte die niet faalde en de 0-1 erin schoot.

Alcmaria liet VVIJ opbouwen en pikte het op bij de middencircel waardoor het speel veld kleiner werd. De wedstrijd werd harder en met name VVIJ liet zich zeker gelden met slidingen die niet door de beugel konden. Demi en Rosalie werden steeds beter en beter en onze defensie stond als een huis.Teo moest een paar keer optreden maar hield haar doel schoon. Lotte werd weer in stelling gebracht na een prachtige pass van achteren en tekende voor de 0-2 en toen brak VVIJ helemaal . Het was goed om te zien dat de wedstrijd onder controle was van Alcmaria en hoewel VVIJ er alles aan deed was het 10 min. voor tijd Chantal die de bal goed afkapte en Lotte aanspeelde die alleen op de keepster afging en niet faalde.0-3. VVIJ had hierna een mooie kans die zijn ook erin schoten maar in buitenspel positie dus werd deze afgekeurd.

Het weer was grauw en lichte regen daalde neer op het terrein van VVIJ toen de goed leidende scheidsrechter affloot. Het was 0-3 en vooral de 2de helft een goed spelend Alcmaria . Henri zijn punten gegeven vandaag. Dirk ook weer bedankt.