C1 verliest derby
Categorie: C1

speelde zaterdag thuis tegen AFC’34. Dit team stond laatste en had nog geen overwinning behaald deze competitie. C1 heeft de laatste weke n de weg naar boven aardig gevonden en stond 4e voor het begin van de wedstrijd.

Ondanks dat op elke positie bij Alcmaria een betere speler stond, was het AFC dat de score opende. AFC was ook meer een team dat ergens voor ging en wist heel goed welke instelling je nodig hebt om een derby te spelen en wist dat dit altijd aparte wedstrijden zijn waarin de stand niet zo belangrijk is.

Onze mannen van de C1 dachten daar anders over en dachten met solootjes het ook wel te redden. Fout dus. Je moet altijd als team spelen en niet als 11 individuen. Vlak voor rust was het Tim die uit een hoekschop fraai de 1-1 binnen kopte. Na de rust verwachten de toeschouwers een ander Alcmaria, maar dat bleek niet het geval te zijn en de 1-2 was dan ook een logisch resultaat.

Na de late gelijkmaker dacht iedereen nu komt het toch nog goed, maar bij een corner stonden 5 Alcmarianen te slapen en kopte de spits van AFC de bal in de laatste minuut achter Joost. 0 punten en verloren van de onderste in een derby. Boontje komt om zijn loontje zou ik zeggen. Dit moet de volgende wedstrijden weer beter mannen. Volgende week hebben jullie geen programma en 4 december is de laatste wedstrijd van de eerste competitie helft uit bij Vitesse’22.