algemeen nieuws

Topprestatie Alcmaria Dames 1 tegen Amsterdam Pirates levert 3-2 winst op !!!!
Categorie: Softbal Dames 1
23/09 Topprestatie Alcmaria Dames 1 tegen Amsterdam Pirates levert 3-2 winst op !!!!

In een zinderende wedstrijd heeft Alcmaria Victrix de kampioen van dit jaar verslagen. Pirates, dat de vertrekkende Amerikaanse toppitcher Chayenne Darius een passend afscheid wilde bezorgen, speelde vol op de winst, maar een ijzersterk Alcmaria speelde een bijna foutloze wedstrijd en sloeg op de belangrijkste momenten toe.

 

 

Evelien de Rover gooide een geweldige wedstrijd en werd bovendien gesteund door haar veld dat super geconcentreerd en gemotiveerd enkele hoogstandjes liet zien. Zo lieten Viola Hilbers en Carolien Veenstra in de 2e helft van de 1e inning een prachtige pick-off  (2-4) noteren waardoor de gevaarlijkste speelster van Pirates, Montana  van Maris, van het 1e honk werd gekegeld.

Alcmaria opende in de 1e3 de score. Dana Wassenaar sloeg een honkslag met medewerking van de 3e honkvrouw van Pirates, werd door een prima opofferingsstootslag van Saskia Verwer naar het 2e honk geholpen en kon scoren op een honkslag van Annemarie van de Kamer: 0-1

Het antwoord van Pirates kwam direct in de gelijkmakende slagbeurt. Nadat Dana één van de vele prachtige vangballen van het outfield deze middag had gemaakt, scoorde Pirates door een aantal honkslagen 2-1.   

Deze stand bleef lang op het bord door uitstekend spel van beide ploegen. Maar Alcmaria wilde geen genoegen nemen met een eervolle nederlaag en zette nog een keer aan. In de 7e inning opende Stephanie van Hesselingen met een honkslag en werd keurig door Evelien naar het 2e honk gestoten. Annemiek de Rover pakte daarop de 1e bal die op haar geworpen werd en sloeg met een daverende dreun een 2-honkslag waardoor Stephanie de gelijkmaker kon noteren: 2-2.

Aangezien Alcmaria in de laatste slagbeurt van Pirates niets meer weg gaf was een verlenging noodzakelijk.

In deze tie-break nam Saskia plaats op het 2e honk. Annemarie bracht haar door een opofferingsstootslag naar het 3e honk en de klap die Margo Pauw daarna uitdeelde bracht de midfieldster van Pirates dusdanig onder druk dat Saskia 2-3 kon scoren.

De gelijkmakende slagbeurt bracht nog wel spanning omdat Pirates na weer een 3-slag van Evelien middels een stootslag het 1e en 3e honk bezet kreeg. Maar als slagroom op de taart werd de daarop geslagen line-drive op katachtige wijze door Saskia gevangen en naar Margo gegooid, die de actie tot een dubbelspel op het 3e honk promoveerde: 2-3 en einde wedstrijd !!

Door dit resultaat spelen onze dames ook volgend jaar in de 1e klasse.

Boxscore:

 

Alcmaria Victrix              0-0-1-0-0-0-0-1-1

Amsterdam Pirates          0-0-2-0-0-0-0-0-0

 

 

Werpcijfers:  

 

Alcmaria Victrix                Evelien de Rover            8 innings  6-3-8-1                     

Amsterdam Pirates            Cheyenne Darius            8 innings  8-0-8-1

 

 

Slaggemiddelden :

 

 

 

Annemiek 1.000 (1-1), Annemarie 0.500, Dana 0.250, Stephanie 0.333, Evelien 0.333

 

 

 

 

 

 

23/9  Pirates in 2e wedstrijd iets sterker dan Alcmaria Dames 1   5-0

 

 

 

De tweede wedstrijd leverde opnieuw een prima prestatie op van onze dames. Weliswaar werd met 5-0 verloren maar ook nu viel er met name in verdedigende zin veel te genieten. Pirates dat opnieuw haar Amerikaanse pitcher 7 innings liet staan vond in Alcmaria een lastige tegenstander.

Onder aanvoering van Stephanie van Hesselingen als pitcher en Suzan Dahler als catcher bleef de schade beperkt. Daarnaast speelden Ingrid van der Leek en Anne Vlietstra ook een goede wedstrijd. Met een aantal prima acties maakten zij het gemis van Jarka Ranzijn (trieste familie-omstandigheden) en Lisette Untied (blessure) goed.

Samen met de door werk afwezige Joyce Westmaas en de aanstormende talenten van Dames 2 hoort Alcmaria beslist thuis in de 1e klasse en moet het team van Marcel Snijders trots zijn dat zij zonder hulp van buitenlandse pitchers het iedere tegenstander lastig kunnen maken.

 

 

 

 

Boxscore:

 

Alcmaria Victrix              0-0-0-0-0-0-0

 

Amsterdam Pirates              1-0-1-1-0-2-x

 

 

 

Werpcijfers:  

 

Alcmaria Victrix                 Stephanie van Hesselingen      7 innings  0-1-8-2                     

Amsterdam Pirates            Cheyenne Darius                     6 innings  8-0-3-1

 

 

Slaggemiddelden :

 

 

 

 Annemarie 0.333, Dana 0.333, Margo 0.333

 

 

 

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route