algemeen nieuws

Sala Baganza
Categorie: Softbal Jeugd nieuws

Bij een groot internationaal toernooi in Sala Baganza (bij Milaan) zijn de softbal aspiranten 1e geworden, zij nemen een enorme beker mee naar huis.

italybeker.jpg 

 Onderstaand verslagen van de wedstrijden van het team <20 jr. ( zie ook de foto's : hier )

Donderdag 27 juli.

Olanda – Italia Nord  6-2
        
Voor ons begon het toernooi om tien voor half 9 en wel tegen Italië- Noord. Maaike Polder was op tijd naar bed gegaan want die begon op de plaat. We begonnen wat zenuwachtig, een paar kleine foutjes zorgde ervoor dat Italië in de 1e inning met 2-0 voorkwam. Maaike maakte met haar 3e keer 3slag een einde aan hun 1e slagbeurt. Wij deden in de gelijkmakende inning gelijk wat terug; Anne kwam als 2e slagvrouw op het honk door geraakt werper. Maiken sloeg hierop volgend een goede honkslag door het midden en door goed honklopen bereikte Anne het 3e honk. Door een foutje van de 1e honkvrouw op een tik van Lisette kon Anne scoren. Hierop volgend sloeg Annemiek een honkslag waarop Maiken de 2-2 kon scoren. Een vang8 en een 1-3 betekende einde 1e inning.

In de 2e slagbeurt kreeg Italië geen kansen tot scoren. 2 Goede acties van Anne als korte stop en een goede vangbal van de catcher Gina zorgden ervoor dat Italië niet kon scoren. Wij daarentegen kwamen pas net op gang. Gina kwam als 2e slagvrouw op het 1e honk door een honkslag door het midden. Anne kwam daarna op het 1e honk, weer door geraakt werper. Deze 2 konden allebei scoren op een klap van Maiken in het linksveld waarop zijzelf ook kon scoren 5-2.

Ook de 3e slagbeurt kwam Italië er niet aan te pas. Een vangbal van Lisette in het mid- veld en 2 acties van Maiken maakte een snel einde aan deze slagbeurt. Wij kwamen in gelijk 3 nog wel tot scoren. Annemiek kwam op het honk door 4wijd, kon opschuiven naar 2 door een wilde worp en bereikte door een foutje van de pitcher op de tik van Carolien het 3e honk. Door nog een wilde worp van de pitcher zou zij uiteindelijk het 6e punt scoren.

De 4e inning veranderde niks meer aan de 6-2 stand. Stephanie had het werpen overgenomen van Maaike en zorgde samen met haar veld ervoor dat Italië niet meer tot scoren kwam. In onze slagbeurt kwam Maiken nog wel op het 2e honk door een F7 maar verder als het 2e honk zou zij niet komen, 3 acties van de korte stop van Italië zorgde voor einde wedstrijd.

Slaggemiddeldes:
Maiken 0.666
Annemiek 0.500
Gina 0.500

Werpcijfers:
Maaike (3 innings) 3 – 1 – 1 – 4
Stephanie (1 inning) 1 – 0 – 1 – 0

 

 

 


Padova – Olanda  2-1

De 2e wedstrijd van deze dag was tegen Padova. Al snel was duidelijk dat dit een spannende wedstrijd zou worden, een echt pitchersduel.
Onze 1e slagbeurt bracht weinig; alleen Anne wist met een infield hit het 1e honk te halen. Ook de 1e slagbeurt van Padova was snel voorbij. Inge gooide 2 keer 3 slag maar moest daarna een honkslag toe laten, hier schoot Angela te hulp die als catcher de loopster uitgooide bij haar poging het 2e honk te stelen.

De 2e slagbeurt leek wat meer te brengen voor ons. Shannon sloeg als 2e slagvrouw een honkslag in het rechtsveld en schoof op nadat Carolien 4wijd kreeg. Helaas konden de hierop volgende slagvrouwen ze niet verder brengen, dit dankzij goed gooien van de Italiaanse pitcher. Padova kwam in gelijk 2 wel tot scoren, de korte stop Arianne sloeg een honkslag in het linksveld, kwam op het 2e honk door een doorgeschoten bal en bereikte het 3e honk door een infield hit. Door een doorgeschoten bal zou zij uiteindelijk het 1e punt van de wedstrijd kunnen scoren.

In de 1e helft van de 3e inning leken de kansen voor ons snel bekeken. De 1e 2 slagvrouwen werden uitgevangen V9 & V4. Maar hierna sloeg Stephanie een goede honkslag in het linksveld en door wat grabbelen van de linksveldster bereikte zij zelfs het 2e honk. Angela sloeg hierna een honkslag waardoor Stephanie kon opschuiven naar het 3e honk. Helaas maakte een 5-3 een einde aan onze slagbeurt. Padova kreeg maar weinig grip op het werpen van Inge en het was 3 op 3 af voor Padova waarna wij weer aan de beurt waren, het kon nog alle kanten op. We begonnen de slagbeurt net als de vorige, de 1e 2 slagvrouwen sneuvelden maar Inge kreeg als 3e slagvrouw 4 wijd. Sandra produceerde daarna een honkslag in het rechtsveld waardoor Inge op kon schuiven. Helaas vond de pitcher van Italië het genoeg en zorgde met 3 slag voor het einde van de inning.

De 4e inning kwam snel ten einde, ook deze inning was het weer 3 op 3 af voor Padova dankzij 2x 3 slag en een vangbal van Carolien op het 2e honk. De 5e en waarschijnlijk laatste inning (in verband met de tijd) was aangebroken en dus moest het nu gaan gebeuren. Anne had het begrepen en opende dan ook met een honkslag. Stephanie sloeg hierna een goede tik, was het niet zo dat de mid- veldster bijna tegen het hek aan stond en de bal recht op haar af zag komen; V8. Angela bracht Anne daarna wel verder met een bal naar de 3e honkvrouw die ervoor koos om de nul op 1 te maken. Hierna sloeg Maiken, die Robin had vervangen, een honkslag door het midden waarop Anne de gelijkmaker kon scoren. Onze slagbeurt werd beëindigd met een vangbal van de 1e honkvrouw, Padova had nog de gelijkmakende slagbeurt en de spanning was te snijden. De 1e slagvrouw van Padova kwam door een foutje op het 1e honk. Dankzij een honkslag van de hierop volgende slagvrouw bereikte zij het 3e honk. De squeeze- play die hierop volgde werd niet goed verdedigd en dit betekende 2-1 en einde wedstrijd. Het was jammer dat zo’n goede en spannende wedstrijd eindigde door foutjes maar desondanks was het een goede wedstrijd tegenover de sterke pitchers van Padova.

Slaggemiddeldes:
Maiken 1000 (1 uit 1)
Anne 0.666
Sandra 0.500
Stephanie 0.333
Angela 0.333
Shannon 0.333

Werpcijfers:
Inge ( 5 innings) 6 – 0 – 3 – 2
Vrijdag 28 juli

Italia- Nord – Olanda   1-4

We begonnen tegen Italie- Noord gelijk aanvallend. Anne opende onze slagbeurt gelijk met een honkslag. Lisette kwam op het honk door een foutje van de korte stop waardoor Anne opschoof naar het 2e honk. Annemiek liet ze nog een honk opschuiven met een honkslag in het linksveld waarna Stephanie de bal inbracht maar door een goede en snelle actie van de 3e honkvrouw sneuvelde Anne op thuis. Nog een actie van de 3e honkvrouw, dit keer naar het 1e honk, betekende einde slagbeurt. Bij Italië kwamen de 1e 2 slagvrouwen op de honken door een f4 en een geraakt werper. Meer liet Stephanie niet toe want met 2x 3 slag en een vangbal van Maiken kwamen we de inning uit.

Het was weer onze beurt om aan te vallen en waar we net niet tot scoren kwamen gebeurde dat dit keer wel. Inge sloeg als 2e slagvrouw een honkslag waarna Gina 4wijd kreeg. Anne legde een perfecte stootslag neer waarmee iedereen een honk opschoof en Anne zelf ook op het honk kwam. Maiken leek de loopsters te laten rennen maar haar bal werd gevangen door de mid- veldster. Hierna kwam Lisette en zij liet de honkloopsters wel rennen, op haar 2- honkslag veegde ze alle honken leeg. Annemiek sloeg hierna met een bal langs de 3e honkvrouw Lisette binnen en eindigde zelf op het 2e honk. Hierna kwam Italië er met een 5-3 uit de inning. Italië moest wat terug doen en dat leek ook te lukken, de openingsslagvrouw Chapozino opende met een 3- honkslag. Maar de volgende slagvrouwen hadden geen schijn van kans tegenover Stephanie, 2x 3 slag en een goede vangbal van Anne als catcher hield Italië vooralsnog puntloos.

Angela begon de 3e inning aan slag en kwam na ongeveer 7 foutslagen waarvan Louis er bijna 1 tussen zijn tanden had op het 1e honk door 3sl doorgeschoten bal. Zij schoof hierna op naar het 2e honk doordat Carolien 4wijd kreeg. Door een doorgeschoten bal schoven ze allebei nog een honk op. Omdat Italië hierna goed de nullen maakte zouden ze niet verder komen. In de 3e slagbeurt van Italië zouden ze dan eindelijk van die 0 afkomen. De 1e 2 slagvrouwen konden dan wel dankzij aangooien op het 1e honk weer gaan zitten maar de 3e slagvrouw zorgde voor een punt voor Italië. Zij kwam op 1 door 4wijd en kon op een 3-honkslag van de volgende slagvrouw scoren. Een strike out betekende hierna einde inning.

In de 4e inning gebeurde weinig, alleen Lisette wist nog een honkslag te produceren. Italie had nog de laatste slagbeurt. De 1e slagvrouw sneuvelde door een aangooi van de pitcher op het 1e honk, hierna volgden vangballen van Maiken en Inge wat einde wedstrijd betekende. 


Slaggemiddeldes:
Anne 0.666
Lisette 0.666
Inge 0.500
Annemiek 0.333

Werpcijfers:
Stephanie (4 innings) 5 – 1 – 2 – 1

 


Olanda – Padova   2-0

Waar we gister close verloren wilden we vandaag revanche. Wederom werd het een spannende wedstrijd die eindigde in ons voordeel, door deze winst eindigden we 1e in de poule.

De 1e slagvrouw van Padova bereikte door een foutje het 1e honk. De 2e slagvrouw opperde zich op met een stootslag en bracht haar verder. Ze kon ook nog het 3e honk bereiken door een tik van de 3e slagvrouw. De 4e slagvrouw sloeg een V3 en was hiermee de 3e nul. Bij ons kwam Maiken als 2e slagvrouw met een 2- honkslag gelijk in scorings positie, door een 4-3 van Lisette kwam ze op 3 maar helaas sneuvelde de volgende slagvrouw en was zij hiermee de 3e nul.

In de 2e inning leek Padova te gaan scoren. De 1e slagvrouw kwam door 3sl doorgeschoten bal op het 1e honk. Hierop volgde een velders keus waardoor zij opschoof. Door een gestolen honk kwam zij op 3. Op de tik die volgde dacht ze te gaan scoren maar een goede actie van Lisette op thuis voorkwam dat. Lisette eindigde de inning hierna met een strike out. In de gelijkmakende slagbeurt hadden we niks in te brengen tegenover het wederom sterk gooien van de Italiaanse pitcher, het was 3 op en 3 af.

De 3e inning was voor Padova geen succes zij hadden een slechte aan Lisette die weinig toeliet. 3 Op 3 af zorgde ervoor dat wij weer mochten aanvallen. Gina opende onze slagbeurt met een honkslag en stal hierna het 2e honk. Anne sloeg hierna ook een honkslag en stal hierna het 2e honk. Dankzij een tik van Maiken konden Gina en Anne scoren, zelf sneuvelde Maiken helaas op het 2e honk. Lisette sloeg hierna ook nog een honkslag hierna volgde de 3e nul.

De 4e inning opende de 1e slagvrouw van Padova met een honkslag. Zij stal het 2e honk om in scoringspositie te komen. De 2e slagvrouw sloeg een bal naar Lisette, die hield de loper op 2 en maakte de nul op het 1e honk. Hierna gooide Lisette een strike out en Sandra mocht (met een beetje gegrabbel) de laatste nul op het 1e honk maken. Dit betekende einde wedstrijd, 2-0 winst en poulewinnaar!


Slaggemiddeldes:
Maiken 1000 (2 uit 2)
Gina 1000 (1 uit 1)
Anne 0.500
Lisette 0.500

Werpcijfers:
Lisette (4 innings) 5 – 0 – 1 – 3

 

 

 

 


Door dit rare schema kwam het ervan dat we de halve finale weer tegen Padova moesten, zij waren namelijk 2e geworden in onze poule en wonnen van de nummer 3 uit de andere poule.

 


Om 6 uur stond deze wedstrijd gepland. We hadden overdag lekker kunnen relaxen en ons kunnen voorbereiden op deze belangrijke wedstrijd, we waren er dan ook helemaal klaar voor. Tijdens het intrainen begon het steeds harder te waaien met af en toe wat spetters en toen we eenmaal het veld op gingen begon het keihard te regenen. Binnen 5 minuten stond het hele veld blank en was het onmogelijk om vandaag deze wedstrijd nog te spelen. Hij werd verplaatst naar zondag 7 uur ’s ochtends! Na nog wat gepraat van Louis en de coaches van Padova kon hij een uurtje verlaat worden, hij werd vastgesteld om 8.15.

 

Zondag 30 juli

Olanda – Padova   3-5

Waar we gister er gister helemaal klaar voor waren hadden we op deze vroege zondag ochtend wat opstart problemen. Stephanie begon op de plaat en zette de lead off van Padova gelijk aan de kant met 3slag. De 2e slagvrouw Bonsra bereikte hierna het 1e honk door 4wijd en kon opschuiven door een doorgeschoten bal. Door een foutje kon de 3e slagvrouw Campesato op 1 komen en agressief honkslopen van Bonsra kon zij het 1e punt aantekenen voor Padova. Campesato eindigde op het 2e honk. Met een poging 3 te stelen zou zij thuiskomen door een verkeerde aangooi op het 3e honk. De hierop volgende 2 slagvrouwen gingen met 3 slag aan de kant. Bij ons opende Anne moet een infield hit en ook Maiken kwam met een goede hit door het midden op het honk. Door een dubble steal zorgden zij ervoor dat 2 en 3 bezet waren en Lisette ze hierna met een mooie 2honkslag binnen kon slaan. Door goed honklopen van Lisette eindigde zij op het 3e honk. Dit was reden voor de coach van Padova om de startende pitcher er gelijk af te halen. Op de 1e bal die de nieuwe pitcher gooide werd gelijk een squeeze play uitgevoerd door Annemiek en Lisette. Annemiek sneuvelde maar het punt was binnen, 2-3. Stephanie sloeg hierna nog een honkslag maar de hierop volgende slagvrouwen konden haar niet verder brengen.

 


In de 1e helft van de 2e inning zou Padova weer tot scoren komen. Barbera kwam op het 1e honk door geraakt werper en zou door 2 doorgeschoten ballen het 3e honk bereiken. Doordat op de tik van Dagrau ervoor werd gekozen om de nul op 1 te maken kon Barbera voor de 4-3 zorgen. Hierna zou Padova nog wel op de honken komen maar kwamen zij niet meer tot scoren. Waar wij vorige keer goed grip hadden op het werpen van Bonsra hadden we nu meer moeite. Door acties 4-3 en 1-3 werden snel de 1e 2 nullen gemaakt. Hierna bereikte Anne nog het 1e honk maar een 5-3 betekende einde inning.

Ook in de 3e inning zou Padova weer tot scoren komen. De pitcher Bonsra opende met een honkslag maar kon door F7 het 3e honk bereiken. Door een verre V8 daarop volgend kon zij de 4-3 scoren. Door goed reageren van Stephanie op een verrassingsstootslag werd de 2e nul gemaakt. De honkslag die Baun daarna sloeg had geen gevolgen omdat Maiken hierna de 3e nul maakte met een vangbal.

In de 4e inning moest het gezien de tijd gebeuren. Angela sneuvelde door een goede vangbal van de korte stop. Shannon kwam hierna wel op de honken door een goede honkslag door het midden. Helaas betekenden een V4 en V7 einde inning. De inning moest nog worden afgemaakt maar het kwaad was al geschiet. Padova zou zelfs nog een keer scoren door een foutje en een daaropvolgende 3honkslag. Een actie van Maiken en een vangbal van Annemiek in het rechtsveld betekende einde 4e inning. Hoe overtuigend wij hierna ook klaar stonden om nog een keer te slaan iedereen wist wel beter, het was afgelopen en de finale ging aan onze neus voorbij. Het was zeker geen schande om van zo’n team als Padova te verliezen maar het had gekund, dat is sport. Natuurlijk waren er tranen terwijl we de tegenstander feliciteerden  en succes wensten in de finale maar als je daar dan staat en je kijkt naar ons fantastische publiek dat nog steeds keihard aan het zingen en aan het klappen is krijg je toch een goed gevoel en kan er wel een (heel klein) lachje vanaf!

Nog voordat we het veld verlieten waren de tranen gedroogd en waren we gebrand om de volgende wedstrijd (om de 3e en 4e plaats) te winnen!

Slaggemiddeldes:
Anne 1000 (2 uit 2)
Maiken 0.500
Lisette 0.500
Stephanie 0.500
Shannon 0.500

Werpcijfers:
Stephanie (3 innings) 3 – 2 – 3 - 3
Inge (1 inning) 0 – 0 – 1 - 1

 

 

 

 

 

 

Italia Central- Sud – Olanda  1-5

Maaike Polder deed als lead- off precies wat ze moest doen; liet de pitcher veel ballen gooien en bereikte uiteindelijk het 1e honk met 4wijd. Door een wilde worp kon ze hierna opschuiven naar het 2e honk waarna ze kon scoren op de homerun van Anne. Met 2 nullen sloeg Annemiek een honkslag en door een doorgeschoten bal en een gestolen honk bereikte zij het 3e honk waar zij op de pitches vrij ver van het honk afging, de catcher wilde hieraan een einde maakte maar gooide ver langs het honk heen waardoor Annemiek tot scoren kon komen. Stephanie had inmiddels het 1e honk bereikt door 4wijd maar een 5-3 zorgde voor de 3e nul. Italië zou in de gelijkmakende 1e inning iets terug doen. De lead- off kwam door een foutje op het 1e honk en werd verder gestoot door Dioca, de 2e slagvrouw. Op een doorgeschoten bal kwam het 1e punt voor Italië binnen, verder zouden ze deze inning niet komen door goed veldwerk van Stephanie en Inge.

In de 2e inning gingen wij gelijk weer verder met punten scoren. Inge opende met een honkslag waarna Sandra 4wijd kreeg. Zij schoven allebei een honk op door een foutje op een tik van Maaike. Op een doorgeschoten bal kon Inge scoren en konden alle loopsters opschuiven. Op een tik van Maiken kon later ook Sandra scoren. Een V6, V2 en een 4-3 betekende einde slagbeurt. Italië had weinig grip op het goede werpen van Robin. Alleen Arancini kwam tot een honkslag en zou ook nog op 2 komen door een doorgeschoten bal maar dit had geen gevolgen omdat het veld goed werk leverde.

De 3 inning kwamen wij weer op de honken. Robin kwam op 1 door een foutje van de 2e honkvrouw en Inge zou haar verder brengen en zelf ook op 1 komen. Door een opofferingsstootslag van Sandra konden zij allebei een honk opschuiven maar helaas zou hierna de 3e nul vallen. Italië maakte in hun 3e slagbeurt kennis met Lisette, 3 acties van de korte stop betekende wisselen. 

De 4e inning kwam er niks meer van onze kant, 3slag een 6-3 en een V3 bracht gelijk een einde aan onze (waarschijnlijk laatste) slagbeurt. Maaike Polder mocht de wedstrijd uitgooien en deed dit super, 2x 3slag zorgde voor de 1e 2 nullen. Lisette maakte met een 6-3 de laatste nul van de wedstrijd en kreeg later de wedstrijdbal die Annemiek had gejat.

Slaggemiddeldes:
Annemiek 0.500
Inge 0.500
Anne 0.333

Werpcijfers:
Robin (3 innings) 1 – 0 – 1 - 2
Maaike (1 inning) 2 – 2 – 0 – 0


Met deze overwinning sluiten we dit toernooi als 3e af.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route