Alcmaria MB1 wint van Reigerboys MB1 2-1
Categorie: MA1

Vandaag voor de 3de keer in een korte periode spelen tegen de talenten van Reigerboys MB1.Nadat we voor de competitie hadden verloren met 3-2 en in de beker verloren met 1-0 was het duidelijk dat beide teams redelijk aan elkaar gewaagd zijn. In deze hoofdklasse bruist het van de talenten en de sterkste 6 gaan uitmaken wie straks zich kampioen mag noemen. Spakenburg , Reigerboys, Jsv Nieuwegein, Buitenboys, Sporting’70 en Alcmaria Victrix  natuurlijk.De wedstrijd zou starten om 14.45 uur en om half 2 waren we in bespreking, Vandaag geen Bodine en Robin . Afspraken waren duidelijk vandaag  en we konden ons gaan op maken voor een echte wedstrijd. Alcmaria begon tegen de wind en er werd direct strijd geleverd over en weer.

De eerste kans was voor Lotte maar kon verwerkt worden door de keepster van Reigerboys  en het spel ging op en neer . Beide teams wilde voetballen en aanvallen over en weer zorgde voor vermaak op en zeker rond het veld. Rosanne zorgde voor veel werk in onze verdediging en Cathy met Denise , Demi en Rosalie  vormden de achterhoede .Het middenveld was Sanne,Mayra en Chantal. Voorin was het Stacy, Kim en Lotte die daar gevaar moesten brengen. Het was na 20 minuten Lotte die doorbrak op links en de bal diagonaal laag in de verre hoek schoot. Toch niet echt onhoudbaar voor de talentvolle keepster van Reigerboys dacht ik maar de bal belande ion het doel en de 1-0 was een feit.

Dat er veel spanning was op het veld was voelbaar . Kleine overtredingen gaf aan dat met hart en ziel werd gestreden voor elke bal. Onfortuinlijk was het dat een verdedigster van Reigerboys met een blessure het veld moest verlaten . Felle strijd op het middenveld en het was bikkelen voor onze meiden. De scheidsrechter had de boel redelijk onder controle en liet zich niet van de wijs brengen door publiek en speelsters. Teo  was heel scherp en wist het gele gevaar tegen te houden.

Nina viel in voor Lotte en speelde linksbuiten en ook Marleen viel in voor Sanne op rechtshalf. Tot aan de rust was het zeker spannend en wisten beide teams niet echt een vuist te maken maar de spanning zat erin en de wedstrijd was echt nog niet afgelopen. We bleven op het veld in een klein zonnetje genietend van thee en Demi werd behandeld  door Henri.De 2de helft begon en het was Reigerboys die de druk op gingen voeren  en met pijlsnelle combinaties op zoek gingen naar de gelijkmaker. Het was  Cathy die vandaag zeer scherp was en heel veel ballen kon verwerken achterin. Niet met mooi voetbal maar wel effectief. Rosanne gaf aan dat Demi niet meer kon en dan praat je over sportief. De druk was overweldigend maar Denise bleef voetballen naar haar beste kunnen en daardoor een plaag voor de aanvallers van Reigerboys. Het was een mooie combinatie van Reigerboys op links die niet werd onderschept op tijd door onze verdediging waardoor de 1-1 viel.

Mooi gespeeld door Reigerboys en nu moesten we met nog 20 minuten te gaan ons spelletje blijven spelen. Er kwam meer ruimte  en Kim kwam diverse keren voor de Keepster van Reigerboys en katachtig pakte ze de bal keer op keer. Aan de andere kant een Keepster (Teo) die met haar 12 jaar liet zien dat de niet voor niets bij de KNVB zit. Ongelooflijk wat zij flikte allemaal. Samen met Cathy redde zij de wedstrijd en de zenuwen maakte plaats voor overlevingsdrang. Het gehele team werkte zich uit de naad en de wedstrijd stevende af op een gelijkspel. Reigerboys speelde de 2de helft sterk en we hoopten dat het 1-1 zou blijven. Het was 8 minuten voor tijd dat Chantal de bal richting Kim in de 16 schoot. Kelly van Reigerboys sprong op om te koppen maar raakte de bal met haar hand en de scheidsrechter zag er een penalty in. Consternatie bij Reigerboys en bij Alcmaria keek iedereen weg om maar niet aangewezen te worden om hem te nemen. Het besluit was dat Kim hem zou nemen en met aarzeling deed ze dat ook dus. Ze schoot hem perfect in en de liet de keepster kansloos. 2-1.

Publiek werd gek en natuurlijk protesten van Reigerboys  en Kelly kon 5 minuten van het veld af. De laatste minuten werden uitgespeeld met kansjes nog voor beide teams maar het was na het laatste fluitsignaal Alcmaria die dit keer de punten thuis hield.  Kapot van de wedstrijd waren ze over en weer. Nadat de handjes gegeven waren  over en weer door de meeste was het een wedstrijd vol emoties in en om het veld een mooi slotstuk van deze dag.

Han bedankt voor het vlaggen en Henri en Dirk voor hun bijdrage weer. Na 2 verloren wedstrijden waren we nu als winnaars uit de wedstrijd gekomen en houden we het spannend  in deze poule.