algemeen nieuws

C1 Een gewaarschuwd.......
Categorie: Wedstrijdverslagen Voetbal

Afgelopen zaterdag de uitwedstrijd in Egmond aan Zee tegen Egmondia. De thuiswedstrijd was een makkelijke 8-1 overwinning voor Alcmaria. Vooraf al gewaarschuwd voor het feit dat het een duidelijk verschil is tussen Egmondia uit of thuis en het feit dat het team wel een versterkt zou kunnen zijn. Beide waarschuwingen bleken niet uit de lucht gegrepen te zijn.

De leider van Alcmaria, (wie is die man?) had een verkeerde aanvangstijd opgegeven waardoor we erg laat aankwamen en niet aan een knappe warming up toekwamen. Ouders die nog lekker aan de koffie zaten en naar het veld kwamen toen de eerste helft afgelopen was. Sorry ouders en spelers, mijn fout. Zal niet meer gebeuren.

Alcmaria was ondanks de versterkingen de betere ploeg en sloot de eerste helft af met een 0-1 ruststand. In een scrimmage voor de goal was het uiteindelijk Kemal die de bal over de lijn kreeg.

In de rust waarschuwde Paul nog dat het wel eens zwaar zou kunnen gaan worden en dat we vooral vanuit de positie moesten blijven voetballen. Hij kreeg heel erg gelijk. In de tweede helft was Egmondia wat sterker ondanks dat Alcmaria beter voetbalde, maar zij werkten heel erg hard. Vijf minuten voor tijd kwam de terechte beloning. 1-1. Nu rustig blijven en eerst het puntje maar meenemen naar Alkmaar, toch? Dat was afgesproken. Maar helaas. De wil om te winnen overheerste weer bij de C1. In de drang om het “goed” te maken rende iedereen naar voren en dus uit positie. Twee minuten later het gevolg. Met zes man voor de bal een counter en 2-1 voor Egmondia. Een harde, maar hopelijk goede leerschool mannen. Nu op naar Hasselt.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route