algemeen nieuws

Alcmaria 3 boekt benauwde zege
Categorie: Zondag 3

Alcmaria 3 heeft gisterochtend de koppositie versterkt door een zwaarbevochten 2-1 overwinning op HSV. Sinds lange tijd had coach De Wijn een  ruime selectie tot zijn beschikking. Dit had als gevolg dat Rolf Huese genoegen moest nemen met een reserverol. Met Patrick voor de Dag in het centrum van de verdediging  moest het toch mogelijk zijn om eindelijk de nul weer eens te houden.

Het was al snel duidelijk dat veld- en weeromstandigheden  zich niet leende voor het vloeiende combinatiespel van Alcmaria 3. Iedere poging om via een  combinatie de spitsen in stelling te brengen,  strandde keer op keer op het met zand bezaaide veld. Door de harde wind was het ook niet mogelijk om ballen door de lucht te spelen. Hierdoor waren de Alcmarianen nauwelijks in staat de bal naar een speler in  hetzelfde shirt te passen. Aangezien HSV met hetzelfde probleem kampte ontspon zich een rommeling duel met een lage amusementswaarde. Het hoogtepunt van de eerste helft was een doelpunt van Barry Goudsblom. Vanaf 25 meter  pegelde hij de bal langs de verbouwereerde keeper. Door het ontbreken van Huese zou dit doelpunt normaal gesproken voldoende zijn voor de overwinning. Helaas was het geen normale dag. In de 2e helft ging HSV furieus op zoek naar de gelijkmaker. De uitstekend spelende  “invalkeeper” Paul Vink hield  Alcmaria door een paar knappe reddingen op de been. Hij was echter kansloos toen een door de wind gedragen bal de lat beroerde en voor de voeten van een HSV speler viel die zo heel makkelijk de gelijkmaker kon intikken. Het zag er naar uit dat Alcmaria wederom punten zou verspelen. De spitsen waren in de tweede helft nagenoeg onzichtbaar. Metname Albert Hoes was gisterochtend geen schim van de speler die hij (n)ooit was. Met zijn optreden gaf hij een passend vervolg op zijn spel van een week eerder. Desondanks kreeg Alcmaria toch mogelijkheden op de 2-1. Het was Kasper van der Born die voor veel dreiging zorgde vanaf de linkerkant. Met nog 15 minuten te spelen schoot hij na een lange rush de bevrijdende 2-1 binnen.  Albert Hoes had volgens zichzelf een groot aandeel in deze treffer omdat hij met zijn loopaktie twee verdedigers meetrok. Het wordt voor Albert  hoog  tijd dat hij een bezoek  brengt aan de opticien of zijn overmatige alcoholgebruik gaat minderen. Hij was namelijk de enige die deze twee verdedigers zag.  HSV zette het laatste kwartier nog aan maar dit slotoffensief leverde geen gevaar op. Hierdoor nam Alcmaria de 3 punten mee naar Alkmaar.

Na afloop had Hoes gelukkig ook nog goed nieuws. Toen hij thuis zijn tas uitpakte vond hij onderin iets dat hij al enkele weken kwijt was…………………… Zijn vorm!

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route