algemeen nieuws

Scheidsrechtercursus Honk-softbal goed verlopen
Categorie: HonkbalSoftbal

Ray Akkerman heeft de afgelopen twee weken een scheidsrechterscursus gegeven aan onze jongens en meiden van Alcmaria.
Het was voor de aspiranten en junioren af en toe lastig te begrijpen hoe al die regeltjes als "Binnenhoog", "Obstructie" en "Interferentie". Wat is nou precies slag, wijd, foutbal.

Wat als je een 1-3 situatie hebt en 2 uit. De loper van 3 steelt thuis en de loper van 1 steelt het tweede honk. De catcher gooit de bal naar het tweede honk en de loper wordt direct uitgetikt, maar voordat de loper wordt uitgetikt, komt de loper van 3 thuis. Telt het punt of niet?
Onze aspiranten en junioren weten nu het antwoord hierop, dus als je het wilt weten, vraag het hun!

Het was wel even zwaar, om na een lekkere buitentraining ook nog eens te luisteren naar een lang verhaal, met veel moeilijke en soms ook saaie stof, maar ze hebben het toch gedaan en daarvoor HULDE!

Jongens en meiden, gefeliciteerd met het behalen van deze cursus! Jullie mogen nu wedstrijden scheidsen bij Alcmaria Victrix. Ray Akkerman, bedankt voor het geven van deze cursus.

Willen jullie meer weten of regels van de honk-softbal kijk dan even op de KNBSB website onder Links downloads shop -> Downloads staan nog meer interessante artikelen over honk- en softbal.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route