Alcmaria MB1 onderuit bij Jsv Nieuwegein MB1 2-3
Categorie: MA1

Vandaag de bus weer in gebruik want de reis naar Nieuwegein stond op het programma. Het was even billenknijpen want bij het  vertrek misten we Sanne. We konden haar gelukkig onderweg nog oppikken zodat we met 13 speelsters en vele ouders en begeleiders naar Nieuwegein konden afreizen. Aangekomen om 11.25 uur met de bus stonden de coach Eric van Nieuwegein ons al op te wachten en inderdaad is het een mooi complex. De aftrap om 12.00 uur en direct 2 ploegen die aanvallend wilden gaan spelen. Nieuwegein was sterker in de beginfase en Cathy en Demi hadden het erg zwaar in de verdediging. Teo was zeer scherp en pakte een paar 100% kansen van Jsv.

Na een speelster die doorbrak was het Denise die haar ten val bracht in de 16 maar de scheids gaf Jsv geen penalty wat een hoop rumoer teweeg bracht bij de leiding van Jsv. Een aanval over rechts na 8 minuten van Jsv  bracht  de middenveldster in stelling en met een kogel  ramde ze de bal in de bovenhoek. Wat een goal zeg. Maar niet getreurd, er waren ook kansen voor Kim en Lotte maar zij faalde in de afwerking. N de 14de minuut was het  de rechtsbuiten die Demi  even in de luren legde en vanaf de achterlijn???? De bal over Teo in de verre hoek schoot.

2-0 voor Jsv en een afgang dreigde voor de meisjes van Alcmaria. Dit was wel heel snel in de wedstrijd maar genoeg tijd om het recht te zetten weer. Teo was erg in vorm maar verder was het team niet geheel wat het moest zijn. Er werd hard gewerkt maar niet slim gespeeld. Vlak voor rust was het Kim die eindelijk de bal in de goal kon schieten en de spanning weer terug kon brengen tot 2-1.

Diezelfde Kim faalde 1 op 1 met de keepster en ook Lotte had de mogelijkheid gehad om te scoren.  Mayra en Chantal maar zeker ook Denise moesten veel lopen en dat brak op.

Na de rust was het een aanvallend Alcmaria maar Jsv kon de meeste aanvallen wel pareren. Na een uitbraak was het Jsv die buiten de 16 een vrije trap kreeg . De bal werd gemist door Denise en Cathy en de oplettende speelster van Jsv vond het gaatje om te scoren en toen was het 3-1. We bleven voetballen en kregen toch nog wel 3 kansen om te scoren maar geen kracht , net naast en de keepster van Jsv stonden de score in de weg. Eerlijk is eerlijk, de wedstrijd was levendig en iedereen moest hard werken wat voor het publiek prachtig was om te zien. Nina bleef na de rust aan de kant en ook Sanne kreeg last. Marleen  en Rosalie hadden het moeilijk en Denise werd steeds stiller. Het was met nog 14 minuten te gaan een klutsbal in de 16 van Jsv die Stacy uiteindelijk snoeihard inschoot en de stand op 3-2 kon brengen

. Haar eerste goal voor ons en er was nog een mogelijkheid om ook de 3-3 te gaan scoren maar de vermoeidheid brak sommige meisjes echt op. Het  einde kwam en de teleurstelling was af te lezen bij de meisjes maar goed. Ook deze wedstrijd was een 10 voor het publiek en nadat de handjes geschud waren over en weer reden we vermoeid met de bus weer naar Alkmaar toe.

Jsv bleef sportief en dat is een voorbeeld weer zoals het ook kan in deze competitie. Eric nog bedankt en tot gauw weer bij ons.