Alcmaria mist weer een punt
Categorie: Zondag 1

Onder een zonovergoten hemel speelde zondag Alcmaria en Koedijk hun stadsderby. Mede door het mooie weer waren er lekker veel toeschouwers en aangezien de eerste wedstrijd door Alcmaria met 2-5 was gewonnen, waren alle ingrediënten aanwezig om er een mooie pot voetbal van te maken.

Mehmet neemt een vrije trap, maar de bal komt in de muur

Koedijk startte veel feller dan Alcmaria en won dan ook al haar duels in de eerste 30 minuten. Een te zachter terugspeelbal van Alcmaria hielp Koedijk in het zadel. De Koedijk spits lette wel op en kon de 0-1 onder Jan doortikken.  Op het half uur werd het zelfs 0-2. Een mooie aanval van Koedijk werd prima afgerond. Wel moet worden aangetekend dat er een duidelijke handbal aan vooraf ging waardoor de aanval van Koedijk kon worden opgezet.

jermain in een luchtduel

Na de thee was Alcmaria meer bij de les en probeerde Koedijk onder druk te zetten, maar echt slaagde men daar niet in. Wel was het een dusdanige vreemde wedstrijd dat je constant het gevoel had dat de wedstrijd zomaar kon kantelen. Dat gebeurde ook na de het wegens twee maal geel van Jermain (onterecht). Alcmaria herpakte zich en de, voorzichtig gezegd, warrig leidende scheidsrechter gaf Alcmaria zomaar een strafschop mee, die door Bart foutloos werd benut. 1-2.

Keeper van Koedijk legt de doorgebroken Bert neer, Alleen geel is het gevolg.

Koedijk was van slag en Alcmaria zette een tandje bij. Een misverstand in de verdediging van Koedijk werd door Bert prima afgestraft 2-2. Iedereen ging er nog een lekker voor zitten en nu was het Alcmaria dat de beste kansen kreeg. Bert had zelfs de 3-2 moeten maken, maar helaas schortte het ook vandaag weer in de afwerking.

Bart benut de penalty. 1-2

Dan maar het puntje koesteren zou je zeggen, maar twee minuten voor tijd liep iedereen naar voren. Balverlies op het middenveld en via de counter scoorde Koedijk de 2-3. Een punt is ook een punt en die had gekoesterd moeten worden. Nu het verlies en heb je niets. Helaas.

Bert stuit op de keeper. Geen 3-2. Even later is het 2-3.

Volgende week uit naar FC Den Helder, zal ook geen gemakkelijke opgave worden.