Alcmaria gooit 2 punten weg
Categorie: Zondag 1

Alcmaria deed zichzelf heel erg te kort zondag in Spanbroek. Dit was nou echt een wedstrijd die moest en kon worden gewonnen. In de 92ste minuut echter, gebeurde het bijna onvermijdelijke, VVS schoot de 1-1 binnen.

De bal verdwijnt in de 92 ste minuut in de bovenhoek Jan is kansloos

Op het hobbelige veld van VVS’46 en onder invloed van de straf door waaiende wind was er bijna niet goed te voetballen. VVS had in het begin meer balbezit maar dreigend werden ze niet. De eerste keer dat Alcmaria echt over de middenlijn kwam in de achtste minuut, was het Paul Zijlstra die prachtig met een volley via de binnenkant van de paal op een mooie voorset van Bart Pastoor binnen knalde, 1-0.

Martin ruimt op.

In de loop van de eerste helft ontwikkelde VVS ogenschijnlijk wel een overwicht, maar tot echte kansen kwam het niet. Hier had het de hulp van de scheidsrechter voor nodig. De heel makkelijk gegeven strafschop, werd echter door penaltykiller Jan Untied prachtig uit zijn doel geranseld.

Jan stopt weer een penalty

De rust brak dan ook aan met een 0-1 voorspong voor Alcmaria.

Gedurende de tweede helft leek het eigenlijk niet meet fout te kunnen lopen. Al in de eerste minuut van de tweede helft kreeg Bert een op een de mogelijkheid de score te verdubbelen, maar faalde helaas. In de loop van de tweede helft probeerde VVS met lange ballen gevaar te stichten, maar de wind nam menig bal mee en gevaarlijk werd het niet. In het laatste kwartier kwam Alcmaria nog driemaal alleen voor de keeper van VVS, maar achtereenvolgens Bert, Paul en wederom Bert schoten de ballen naast.

Bart(buiten beeld) schiet een vrije trap op de lat.

Dan de voorsprong maar verdedigen zou je zeggen, iets meer terug zakken en op de counter spelen. Alcmaria bleef echter met 6, 7 man voor de bal spelen en met de lange ballen van VVS kan dit tot gevaar komen.

Bert schiet naast en verzuimt de 2-0 te maken

n de 92ste minuut gebeurde waar iedereen bang voor was. Een vrije trap gedragen door de wind sloeg, in de kruising. 1-1.

Een even onterechte als stom gelijkspel.

Hopelijk hebben onze mannen geleerd van deze wedstrijd. Zondag staat de derby in de Egmonderhout tegen Koedijk op het programma. De eerste wedstrijd werd door Alcmaria met grote cijfers gewonnen, dus de mannen van Koedijk zullen wel iets goed willen maken. Geen eenvoudige opgave dus.