Alcmaria MB1 wint overtuigend tegen Buitenboys MB1 5-2
Categorie: MA1

Vandaag de lastige uitwedstrijd tegen Buitenboys die het voor de winterstop ons heel moeilijk maakte . De wedstrijd was om 15.00 uur en vandaag was de reis niet met veel auto’s maar wel met de BUS van BAK reizen.  We gingen met een flinke groep op weg. Om 13.30 waren we er al en om 14.00 richting kleedkamer. Robin en Bodine ontbraken vandaag maar met 13 meisjes was het wel krap maar ook genoeg om de wedstrijd te beginnen. Op hun 2de veld (gras) was het winderig en fris te noemen. De warming up verliep goed en Henri had diverse pijntjes verholpen . Han was de grens vandaag en Dirk over zag alles .

De aftrap was voor Buitenboys en er ontstond een mooie strijd tussen beide teams die voor de aanval kozen. Kleine kansen over en weer sierde de wedstrijd en de sportiviteit heerste alom. Alcmaria speelde met wind tegen de eerste helft en het was Lotte en Kim die hoewel zeer kort gedekt hun kansjes kregen. De keepster van Buitenboys was goed en redde een paar keer heel mooi.  Teo was met Cathy,Nina,Demi,Rosalie sterk achterin en Chantal,Mayra en Denise hielden het midden goed in de gaten terwijl Sanne,Kim en Lotte voor onrust bleven zorgen in de verdediging van Buitenboys. Het was een vrije trap in de 23ste minuut van Chantal die strak voor werd gegeven en waarbij Mayra het luchtduel met de keepster  won en de bal in het doel verdween. De 0-1 was gezien het spelbeeld niet geheel onterecht. Stacy viel in en Marleen met sokken van Buitenboys en schoenen 3 maten groter wisten de druk verder op te voeren.Stacy werd de diepte ingestuurd en haalde mooi uit maar de keepster redde deze keer weer uitstekend.

Kim kreeg nog een fraaie kans  tot aan de rust bleef het een mooi spektakel. Het publiek genoot van beide zijden en dat telde ook in deze kou. Rosalie kreeg te veel last van haar voeten(blessure) en werd gewisseld.

Na de rust een ontketende Alcmaria die via combinaties de aanval mooi opzette en 4 minuten na de rust was het Kim die schitterend afrondde in de korte hoek en de 0-2 op het bord plaatste. Dat Buitenboys even niet oplettend bleef was het een knal van Cathy die bij Lotte kwam en alleen richting doel niet faalde en ook haar goaltje meepakte en het was nu 0-3.

Buitenboys bleef de aanval zoeken en met een schitterend schot vanaf rechts scoorde Teresa  de 1-3. Opletten was het voor beide teams nu en aanvallen over en weer zorgde voor snelle omschakelingen  en juist in die fase was het onze Marleen die undercover doorschoof op het midden en een afgeslagen bal snoei hard in de linkerhoek schoot en de blijdschap was enorm. Marleen die scoort.WOW.

1-4 betekende net de genadeklap voor Buitenboys alhoewel ze vanuit een corner nog de 2-4 scoorde was het Kim die samen met Stacy doorbrak en even nog een discussie aanging wie hem nou zou scoren en Stacy zei “Kim jij moet het doen” en Kim scoorde de 2-5 en dat was ook het laatste in deze wedstrijd.

Een groot compliment voor de scheidsrechter die er voor zorgde dat het een mooi wedstrijd zou worden en terecht man of the match was. Deze overwinning gaf weer aan dat we groeien in ons spel. Moe maar zeer tevreden gingen we met de bus weer richting Alkmaar. Het was een mooie dag weer voor de MB1. Iedereen weer bedankt voor hun inzet en steun.