Alcmaria 3 doet goede zaken
Categorie: Wedstrijdverslagen Voetbal

Alcmaria doet goede zaken

Van onze verslaggever

Alcmaria 3 heeft zich gisteren na de beroerde wedstrijd van een week eerder goed hersteld. Het alom geroemde combinatiespel van gisteren deed in niets denken aan de tranentrekkende voorstelling tegen RCZ. Het dapper strijdende Purmersteijn had werkelijk waar niets in te brengen. Door de terugkeer van Huese in het centrum van de verdediging wisten de aanvallers dat ze, om te winnen, in ieder geval 2 keer moesten scoren. Waar Albert Hoes vorige week 90 minuten onzichtbaar was en zijn ploeg weigerde bij de hand te nemen, speelde Hoes gisteren een behoorlijke wedstrijd. De klasse waar hij (met name volgens zichzelf) over beschikt liet hij niet de gehele wedstrijd zien. Maar als je bij 3 van de 4 doelpunten betrokken bent, heb je gewoon goed gespeeld. Op het moment dat hij de 1-0 wilde aantekenen werd hij hardhandig gevloerd in het strafschopgebied. De uitstekend fluitende scheidsrechter kon niets anders dan de bal op de stip te leggen. Deze strafschop werd feilloos ingeschoten door de eveneens sterk spelende Robin Schilder. Met twee wedstrijden op rij is hij inmiddels aan aardige reeks bezig. Het was Hoes die, na een mooie actie, verantwoordelijk was voor de 2-0 russtand. De eerste 15 minuten na de rust was Alcmaria een beetje de weg kwijt. Zeker 10 spelers van Alcmaria hadden zich in het strafschopgebied van Purmersteijn verzameld voor een corner. Toen deze afgeslagen werd, was het voor Purmersteijn een koud kunstje om de uistekende doelman, Menno Koeman, te verschalken. Na deze tegentreffer rechtten de Alcmarianen de rug en liepen ze gemakkelijk uit naar 4-1. Robin Schilder was het eindstation van een schitterend genomen vrije trap. Met een mooi kopbal maakte hij zijn tweede van de middag. Dit kon de in de tweede helft nagenoeg onzichtbare Albert Hoes natuurlijk niet over zich heen laten gaan. Hij ging op jacht naar een tweede treffer en deze jacht werd beloond. Met twee treffers maakte hij optimaal gebruik van de afwezigheid van topscorer Ebbo Voorhout. Ebbo heeft inmiddels 15 treffers op zijn naam staan en voelt inmiddels de stinkende adem van Hoes in zijn nek. Hij maakte gisteren zijn 12e en 13e treffer. Door het 3-3 gelijke spel van De Kennemers tegen HSV heeft Alcmaria inmiddels een voorsprong van 12 punten op De Kennemers. Weliswaar met 2 wedstrijden meer gespeeld maar dat zal de pret in Alkmaar zeker niet drukken.

A.s. zondag neemt Alcmaria het op tegen ADO 20. De thuiswedstrijd eindigde in een 4-3 overwinning met een hoofdrol voor Rolf Huese. Hij zal 's nachts nog wel eens zwetend wakker worden van zijn ronduit zwakke optreden van destijds.