Alcmaria MB2 wint van SRC MB1 1-0
Categorie: Wedstrijdverslagen Voetbal

Vandaag de eerste wedstrijd voor Alcmaria MB2 en het was uit tegen SRC MB1 uit Schagen.Valerie had er zin in en de meisjes ook na bijna 6 weken van wachten en wachten. Met 15 speelsters op weg en het was koud en guur ook al was er een zonnetje.

De wedstrijd begon om 14.00 uur en er waren flink wat ouders mee wat heel leuk is voor deze groep. Alcmaria MB2 begon voortvarend en kreeg een aantal kansen met Kim in de hoofdrol.

Patricia hield samen met haar verdedigers Jamie-Lee,Renee,Dorien  en Danielle de boel goed dicht achter. Kyra was ziek maar was er toch en vandaag het debuut in een echte wedstrijd voor Danielle  en Jessie. Marleen was goed bezig en samen met Marissa en Cancel bleven ze druk houden op het middenveld.

Denise was samen met Kim de storende factor in de aanval van SRC. Na 20 minuten was het aan aanval vanuit het midden dat uitmondde in een schot wat niet verwerkt kon worden door de keepster van SRC  en het doel in werd gegleden of gespeeld door onze Marleen.     De ban was gebroken en de 1ste goal van 2010 voor de MB2 was gescoord.

SRC drong meer en meer aan maar de taaiheid van Renee en Dorien waren goed genoeg om de bal weg te krijgen. Jamie-Lee kon achterin elke bal verwerken en dus een gouden koppel achterin. Tot aan de rust was het SRC die het betere van het spel had.

Na de rust een fel en fanatiek Alcmaria die kans na kans kreeg maar niet kon scoren. Patricia en zeker Melissa hadden drie  100% kansen en Katerina was er ook heel dichtbij.

Jessie op links voor was mooi om te zien dat ze echt niet bang is en gewoon duels aangaat met de tegenstander en Danielle aan de andere kant deed er ook alles aan om te laten zien dat ze het kan. Het was spannend en SRC kreeg vlak voor tijd nog een mooie kans maar Denise dook als een havik op de bal af en klemde de bal.

Het was uitvoetballen tot het eindsignaal en tot vreugde van alle speelsters en zeker ook ouders en begeleiding bleef het 0-1 voor Alcmaria MB2. Top gespeeld meiden en we gaan er voor met zijn allen.