Alcmaria MB1 wint van Sporting'70 MB1 4-1
Categorie: MA1

Vandaag onze wedstrijd tegen Sporting’70 die we voor de winterstop niet gespeeld hebben. Volgens de berichten een leuk team die als groep een sterk eenheid zijn. De zon was er zeker maar het was koud en de wind maakte het gevoelstemperatuur zeker zeer laag. Dhr, van der Pol was de scheidsrechter en Dirk onze vlagger. Henri zorgde voor de lichamelijke ongemakken . Selectie aangevuld met katerina en helaas misten we vandaag Robin en Bodine. We hadden er zin in en na 2 verloren wedstrijden tegen Reigerboys wilden we thuis zeker een goed resultaat neerzetten. Het warmlopen deden we in de sporthal samen  en zo hoort het ook.

De aftrap door Sporting genomen en Alcmaria drukte gelijk door. Gezien de jonge speelsters aan beide kanten zou het wel een conditionele wedstrijd kunnen worden. Teo op doel met achter Cathy,Demi,Rosalie en Katerina. Midden Denise,Mayra  en Chantal. Voorin Lotte,Kim en Sanne. Wissels waren Nina,Stacy en Marleen. Sporting en Alcmaria hielden elkaar in redelijk evenwicht maar de kansen kwamen voor Alcmaria. Het was Lotte die een mooie kans kreeg maar de keepster van Sporting was een prima sta in de weg. Na 10 minuten was het Sanne op links die de bal na een combinatie met Denise strak voor kon geven en Kim tikte de bal in de verre hoek en zette de score open. 1-0.

Lang zou het niet duren want Sporting  heeft zeker talenten in deze groep. Het was in de 14de minuut dat de bal via Mette naar Jolet gespeeld werd en zij kapte en draaide onze verdediging dol en kon ook Teo verschalken en de 1-1 was een feit.

Alcmaria zette iets meer druk en na wat kansen over en weer was het Mayra die brutaal de bal afpakte van haar directe tegenstander en tussen 2 speelster door pingelde en de bal in de hoek schoot en nu Alcmaria weer op voorsprong zette. 2-1. Sporting werd in deze fase direct kort gehouden waardoor het spel heel snel over en weer ging. Een hele grote kans was er vlak voor rust voor Sporting maar via de lat en speelster kon Teo de bal eindelijk klemmen. De scheids stond het zweet op zijn voorhoofd. Zoveel meters maken in 40 minuten. Kim kreeg nog een vrije trap en schoot de bal over de muur in de korte hoek maar de keepster van Sporting  had de lengte en tikte de bal met een mooie redding over.

Na de rust een goede periode voor Sporting maar verdedigend stonden we beter dan in het eerste deel van de wedstrijd. Lotte brak 2 x gevaarlijk door maar kon niet scoren. Stacy maar ook Kim kregen kansen

maar de uitstekende keepster van Sporting hield haar doel schoon.  Mooi om te zien was zeker in de 15de minuut na rust dat Mayra op links door brak en er bijna door heen liep maar werd onderschept en kwam de bal in de voeten van Chantal die met een bekeken schot de bal over de keepster in de verre hoek schoot. 3-1 .  De rust in het spel kwam terug en Sporting liep steeds vaker achter Alcmaria aan. Het was aan Teo te danken dat Sporting niet meer kon scoren want ze was in bloedvorm vandaag.

Pakte de ballen hoog maar ook laag en die glimlach zei genoeg. Marleen en zeker ook Stacy en Nina speelden goed en het mooiste werd voor het laatste bewaard vandaag. In de slot seconden was het weer Chantal die de bal oppikte en de bal van zo’n 20 meter tegen de wind in diagonaal in de kruising schoot en zelfs in de kantine gingen de handen omhoog. WAT EEN GOAL.

Direct erna werd afgefloten door de goedleidende scheidsrechter en konden we met een grote glimlach het veld verlaten. Een leuke wedstrijd met 2 aanvallende teams. Sporting heeft laten zien wat ze kunnen en wij zullen het daar zeker niet makkelijk gaan krijgen.