Alcmaria verslaat EVC 4-2
Categorie: Zondag 1

Alcmaria speelde zondag de thuiswedstrijd tegen EVC. De eerste wedstrijd uit in Edam ging nog 2-1 verloren. Zondag was het andere koek. Alcmaria liet EVC kansloos en de eindstand van 4-2 deed geen recht aan het krachtsverschil tussen beide verenigingen. Vlak voor de wedstrijd kreeg Alcmaria nog een tik te verwerken, Leon onze keeper blesseerde zicht tijdens de warming up waardoor Jan Untied onder lat moest plaatsnemen. Jan kan terug kijken op een prima debuut wedstrijd in het eerste elftal.

Alcmaria schoor uit de startblokken en drukte EVC ver terug met prima voetbal Via goals van Roy en Paul stond na twintig minuten een 2-0 stand op het scorebord.

Hierna vlakte de wedstrijd af en ging Alcmaria mee in het spel van EVC waardoor het zelf minder ging voetballen. Wel kreeg Alcmaria nog zeker 5 100% kansen om de score op te voeren naar een “normale” 4-0 ruststand.

Helaas bleven deze treffers uit. Ook na de thee was Alcmaria veel sterker. Alcmaria kreeg weer kans op kans, maar ook nu duurde het even voor er gescoord werd. Roy stelde Bert in stat om de 3-0 te maken. Een verkeerde voorzet draaide zomaar de korte hoek in en liet Jan kansloos, 3-1. Via invaller Raymond liep Alcmaria nog uit naar 4-1, maar vlak voor tijd kreeg Alcmaria 2 penalty’s tegen in een tijdsbestek van 1 minuut. De eerste werd prima gestopt door Jan, maar bij de tweede was hij kansloos.

10 gele en 3 rode kaarten werden door de scheidsrechter uitgedeeld met name in het tweede bedrijf. Iets wat veel voor een wedstrijd waarin niets onverkwikkelijks gebeurd. Laten we het maar houden op een off day van de scheidrechter.

Volgende week weer een heel belangrijke wedstrijd. Uit tegen VVS. We hopen veel Alcmaria support langs de lijn te zien.