Beker succes Alcmaria 1 (zaal)
Categorie: Wedstrijdverslagen Voetbal

We schrijven maandag 1 maart 19.15 in het hol van de leeuw.. Sporthal \Kinheim in Beverwijk tegen een hooggeklasseerde 2e klasser FCB'72/Isolatie Comb 1, staan stijf bovenaan in de 2e klasse. Ons talentvolle Alcmaria maakt een matig seizoen mee in de 4e klasse  Goede wedstrijden worden afgewisseld met slechte en dat resulteert In  een plek in de middenmoot. Dan maar richten op de beker…en dat gaat voor zover heel goed.

Afgelopen maandag tegen deze topper uit de 2e klasse voor de 3e ronde. Een uiterst  gedreven tegenstander was al een half uur aan het warmlopen. Wij waren nog met z’n drieën... de sporthal was lastig te vinden 1 minuut voor het begin kwamen Mike, Shahieb en Jur gelukkig binnen. Snel omkleden en zonder enige voorbereiding in het veld. Dat werkte blijkbaar goed, binnen 5 minuten een voorsprong van 2-0, Mike en Jur op scherp, de tegenstander duidelijk onder de indruk van ons snelle en technische spel gooide er een schepje bovenop en we kregen het lastig. Maar onze keeper Jan U. jr (hersteld van blessure) bleek een hele lastige hindernis, hij pakte vrijwel alles.

De druk werd steeds maar groter en we keken uiteindelijk tegen een achterstand aan van 5-2. We bleven positief naar elkaar en Shahieb liet  zien waar hij heel goed in is, weergaloze acties, balvaardig en samen met Stan, Jur, Erik en Mike mooie acties, samenspel en goals. Met nog 1 minuut te gaan 7-8  voorsprong en wij rekenden al op de penaltyreeks, en ja hoor 8-8…  Wel een fantastische pot voetbal van beide kanten.

De penalty’s, altijd een spannend gebeuren maar deze jonge jongens zijn koel als een kikker en met keeper Jan op goal een zekerheidje en ja hoor Jan pakt er gewoon 2 tegen deze geslepen  tegenstander en Stan, Shahieb en Mike schoten de bal gewoon hoog in het dak van het doel. Zware desillusie voor de tegenstander en dat in hun eigen hal.

Klasse jongens, op naar de volgende ronde!