Alcmaria niet opgewassen tegen ZAP
Categorie: Zondag 1

Zondag speelde Alcmaria tegen de ongenaakbare koploper, ZAP. In de uitwedstrijd hadden we al gezien dat het een heel pittige tegenstander was en dat bleek ook zondag in de Egmonderhout weer.

Zeker het eerste half uur deed Alcmaria goed mee en kreeg twee goede kansen. Daarna was het ZAP dat de dienst uitmaakte en Alcmaria probeerde via uitvallen gevaarlijk te worden.Zeker in de eerste 30 minuten had Alcmaria een voorsprong kunnen nemen, maar de kansen die we kregen verdwenen over en naast het doel.

In de eerste helft was het onze keeper Léon die Alcmaria voor een achterstand behoedde. Via enkele spectaculaire reddingen wist hij de stand op 0-0 te houden.Vlak voor de rust sloeg ZAP dan toch toe. één onachtzaamheid in de defensie was voldoende om ZAP aan de leiding te brengen.

Na de thee probeerde Alcmaria het wel, maar was het niet opgewassen tegen ZAP. Uiteindelijk werd het nog 0-2, maar dat was meer voor de statistieken.

Zondag staat er een heel belangrijke wedstrijd op het programma. De thuiswedstrijd tegen EVC uit Edam. Om niet in de gevarenzone te belanden MOET deze wedstrijd worden gewonnen.Ik hoop dan ook, en reken op, zondag een tot het bot gemotiveerde selectie op het veld te zien, die de winst dan in Alkmaar houden.