algemeen nieuws

Alcmaria E1 - Meervogels E2: 6 - 4
Categorie: Wedstrijdverslagen Voetbal


Zaterdag 27 februari

Vandaag stond eindelijk een partij tegen Meervogels op het programma. Op de een of andere manier gaan de wedstrijden tegen Meervogels vaak niet door. Vandaag zou het dan echt gaan gebeuren. Punten pakken moesten we, want de voorgaande twee competitie wedstrijden tegen Zeevogels en HSV waren verloren€¦

Aan het begin van de wedstrijd ging Alcmaria goed van start. We voetbalden lekker naar voren en we kregen al direct een aantal aardige kansen. Helaas gingen ze er niet in waardoor het bij een aantal uitbraken van Meervogels toch weer spannend werd. Gelukkig stond Diego weer prima te keepen en scoorde Alcmaria het eerste doelpunt waardoor er ook wat meer vertrouwen in de groep kwam.

Het was goed om Nicky er weer bij te hebben. Gelukkig had hij zich op de wintersport niet geblesseerd en kon hij dribbelend, kappend en draaiend weer regelmatig de tegenstander het bos in sturen. Verhaal apart was Gio: Hij stond weer ouderwets te verdedigen en was de schrik van de aanvallers van Meervogels. Gio was gisteren niet te passeren. Geconcentreerd, bikkelhard en messcherp. TOP jongen!

Marc deed het overigens ook weer heel aardig als verdediger. Hij ging in de tweede helft zelfs zo nu en dan mee in de aanval waardoor we er zomaar opeens een extra spits bij hadden.

Lorenzo was als een echte nummer 10 continue bezig met het verdelen van het spel. Hij strooide met mooie diepte passes waardoor we goed naar voren bleven voetballen. Dat hij scoorde was leuk, maar helemaal top waren de drie mooie voorzetten waardoor Jip er drie in wist te prikken. Lekker Jippie!!!

Een beetje jammer waren de tegendoelpunten die we in de tweede helft om de oren kregen. Toch weer even een gebrek aan scherpte en concentratie. De ballen werden in het wilde weg naar voren gerost en er werd paniekerig uitverdedigd. Drie (3!) tegendoelpunten in een paar minuten tijd. Tsja, met een beetje pech geef je de winst dan alsnog uit handen (Denk aan Vrone in de eerste competitie helft).

Helaas deze week geen foto€™s, maar als ik dan toch moet kiezen tussen foto€™s of een winstpartij dan hoef ik niet lang na te denken!

Gefeliciteerd met dit mooie resultaat jongens! Volgende week een uitwedstrijd bij HSV. Onze kans op revanche op de verloren wedstrijd van vorige week€¦

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route