Alcmaria MB1 verliest van een sterk Reigerboys MB1 3-2
Categorie: MA1

Na weken van afgelastingen was het opeens vandaag een wedstrijd. De uitwedstrijd tegen Reigerboys MB1. In het najaar van 2009 hebben we elkaar niet getroffen maar nu in 2010 gaan we dat 3 x doen. De competitie 2x en de Beker 1x. Het was fris buiten maar het veld lag er perfect bij in Heerhugowaard. Oude bekenden van elkaar Alcmaria en Reigerboys. Vele dames kennen elkaar ook en dat is ook waar het om gaat. Vandaag  geen Bodine (Blessure) en geen Robin (Judo) maar wel 13 talenten op het veld bij Alcmaria. Direct na de aftrap was het Reigerboys die de druk op ons zette en daardoor de bal voor ons moeilijk in de ploeg te houden werd.

Je kon meteen zien dat Reigerboys iets verder in het voetbal was en zij schuwde geen duels en zeker de slidingen op het veld gaf aan dat ze er vol voor zouden gaan. Na 4 minuten was er een mooie aanval van Reigerboys en kwam er een schot richting Teo . Denise stond in de 16 en kreeg de bal tegen haar arm aan en de scheids gaf een penalty voor Reigerboys. Was geen bewuste maar een aangeschoten hands maar goed. Deze werd goed ingeschoten en hoewel Teo de juiste hoek koos was het toch 1-0 voor Reigerboys.

Kleine kansen over en weer werd het spelbeeld in deze periode. Cathy ,Denise, Nina en Demi hadden het zwaar en Marleen,Mayra en Chantal moesten ook veel corrigeren. De voorhoede Lotte ,Kim en Sanne werden kort gehouden maar we kwamen toch iets beter in het spel. Stacy en Rosalie kwamen in het veld en het spel golfde op en neer tot de 38ste minuut. De goed uitgevoerde aanval op rechts monde uit in de 2-0 doordat Teo niet op tijd ingreep toen de bal tussen haar en Cathy inviel en de slimme rechtsbuiten de bal nog net een klein tikje kon geven .Alcmaria zocht de aanval en de goede verdediging van Reigerboys kon veel dichthouden. Tot aan de rust bleef het 2-0 en ook verdiend op dat moment.

In de rust even een aantal dingen rechtgezet. Na de rust een aanvallend Alcmaria weer en er kwamen iets meer kansen . De verdediging onderleiding van Cathy moest veel keer ingrijpen en het tempo ging nog hoger ever en weer. De beloning was in de 55ste minuut via de combinatie Lotte en Kim die van afstand de bal over de keepster van Reigerboys in het doel schoot.

2-1 was de score en waar Alcmaria probeerde om de 2-2 te forceren was het een uitgekiende voorzet die via de knie van Rosanne achter Teo in het doel belande en Reigerboys op een 3-1 voorsprong zette. Reigerboys speelde een mindere periode maar scoorde wel . De koppies bleven omhoog gaan en slechts 1 minuut later al (63ste minuut)  was het Marleen die een strakke voorzet vanaf rechts wilde geven aan Kim. Deze bal werd half geraakt door de rechtsachter van Reigerboys en belande in het eigen doel achter de verbouwereerde keepster van Reigerboys. Met nog 17 minuten te gaan werd het een zenuwen spel over en weer. Reigerboys wist nog kansen te creëren en Alcmaria kreeg nog 3 mooie kansen maar faalde in de uitvoering. Dit was een wedstrijd die qua spel ontzettend spannend was .

Eerlijk is eerlijk, Reigerboys spel was beter en verzorgder dan dat van Alcmaria. Een leermoment weer  en zeker met de aankomende wedstrijden in het vooruitzicht. Henri, Dirk en Han bedankt weer en het publiek heeft zeker genoten weer van onze dames en zeker ook van Reigerboys.