Oefenwedstrijd Alcmaria E1 - De Kennemers E1 10 - 2
Categorie: Wedstrijdverslagen Voetbal

Zaterdag 13 februari:

De weergoden waren ons deze week eindelijk (heel even!) gunstig gezind. De sneeuw van eerder de week was snel gesmolten en na rijp beraad met de gemeente was er vrijdag laat in de middag groen licht: We mochten zaterdag op het A-veld voetballen ondanks de algehele afgelasting van de KNVB.

De tegenstander was de E1 van De Kennemers. Wegens omstandigheden was de start van deze vriendschappelijke wedstrijd een half uur later, waardoor de warming-up en de voorbereiding niet helemaal optimaal was.

En dat was te merken ook! Het begin van de wedstrijd was zeker niet goed. Beide teams speelden slordig en er was veel balverlies. Wel waren de jongens van de tegenpartij feller op de bal en was het maar goed dat we Diego op de goal hadden staan. Hij zorgde ervoor dat Alcmaria niet net als vorige week al vroeg in de wedstrijd op achterstand kwam.

Langzaam maar zeker kreeg Alcmaria meer grip op de wedstrijd. Niet dat het spel veel beter werd, maar er werd duidelijk een tandje bijgeschakeld waardoor ook wij vaker voor de goal van de tegenstander kwamen. Het resultaat mocht er zijn: Lorenzo scoorde 3 treffers (een zuivere Hattrick!) en vlak voor rust schoot ook Jip de bal achter de keeper. Met 4-0 de rust in. Dat was een lekkere opsteker.

Na rust bleek de coaching van Bas en Ron effect te hebben. We voetbalden makkelijker en met meer vertrouwen. Zelfs hakballetjes kwamen aan... Er waren ook regelmatig mooie combinaties te zien tussen met name Nick, Lorenzo en Jip. Strakke passes, goed vóór de man gespeeld zorgde ervoor dat de verdediging van de tegenstander uit elkaar werd gespeeld. Helaas waren we wat slordig in de afronding waardoor slechts één van de vier mooie combinaties ook echt een goal tot gevolg had. Het was leuk te zien dat de keeper van de tegenstander helemaal de weg kwijt was door het getik van Jip en Nick waardoor hij niet meer goed tussen de palen stond. Jip kon z€™n tweede doelpuntje daardoor simpel scoren€¦

Gelukkig werd er nog meer gescoord in de tweede helft: Ook Giovanni en Marc pakten hun doelpuntje mee, en Lorenzo scoorde z€™n tweede Hattrick van de ochtend. Van de twee doelpunten die we de tegenstander cadeau deden moeten we leren; verdedigen is een vak en vraagt concentratie. Overigens stond Marc op de positie van de afwezige Bo en hij deed het erg goed. Knap werk Marc! Het is toch even wennen om achterin te spelen in plaats van in de spits!

Volgende week (indien niet afgelast) om 10.15 uur de thuiswedstrijd tegen HSV E1 voor de competitie. Nu maar hopen dat de mannen begrijpen dat je vanaf de eerste minuut scherp de duels in moet gaan en dat er strak en hard moet worden ingespeeld om in de 1e klasse mee te kunnen komen€¦