Alcmaria MB1 start goed in 2010 tegen SVW'27 MB1 7-0
Categorie: MA1

Vandaag €˜een  oefenwedstrijd tegen  SVW€27 MB1. Het miezert een beetje en het is wat fris. Vandaag  ook de eerste wedstrijd in 2010  en we hadden er zin in. Bodine was er niet vanwege school verplichtingen met leren en Robin zat met JUDO wedstrijden in Belgie.  Om 13.00 begon de wedstrijd en SVW onder leiding van Bob begon sterk. Het spel over en weer was voor het publiek goed om te zien en zeker SVW wilde er een mooie wedstrijd van maken. De eerste mooie kans  kwam na  7 minuten van de voet van de voorhoede van SVW.  De bal belande op de lat en daarna kon Teo de bal pakken . Het antwoord van Alcmaria  was er ook één om te genieten. Lotte werd in stelling gebracht en  kreeg een mooie kans en Kim zeker ook  maar de talentvolle keepster van SVW , Donna hield haar doel schoon.

Prachtige reddingen  had ze. Het was na 10 minuten Lotte die met een bekeken schot de 1-0 op het bord zette.  Het was SVW die de aanval zocht  en Nina samen met Cathy , Rosalie en Demi maakten het extra moeilijk voor SVW  en hielden de boel redelijk dicht. Denise ,Mayra  en Chantal  waren stoorzenders op het middenveld en Sanne samen met Kim en Lotte  voorin op snelheid waren een plaag voor de verdediging. Nadat Kim er weer door kwam speelde ze de bal strak voorlangs en Sanne stond klaar om de bal erin te tikken en de 2-0 was reden om te juichen weer. Het was ook goed te zien dat er gewerkt werd op het veld en  het spel golfde op en neer.

Een pijnlijk moment voor Stacy die haar knie verdraaide en met een blessure  er af moest. Henry  nam de zorg over van Stacy. Toen was het rust en kon een bakkie thee ons weer opwarmen.
De tweede helft  startte Alcmaria  fel maar SVW was goed bezig  en hield ons ver van hun doel vandaan. Het was echter na  10 minuten dat Mayra zichzelf vrij speelde en met een mooi schot de  3-0 noteerde.

De ban was gebroken nu en we konden iets meer vrijuit spelen. Kansen waren er weer voor Kim en Lotte en zelfs Cathy die vanachter uit naar voren stormde en haar schot naast zag gaan.
De 4-0 van Lotte was nadat Kim alleen op Donna afkwam en zij na een mooi redding niet de bal onder controle houden en Lotte kon de bal erin schieten.  De wedstrijd was nu in het voordeel van  ons en we moesten vooral goed opletten achterin en Teo kreeg nog een aantal kansen tegen maar kon alles verwerken en aan de andere kant was het Kim die eindelijk haar goal kon scoren  en nadat Chantal ook nog de 6-0 en uiteindelijk Lotte de 7-0 erin schoot was het genoeg  geweest.

SVW had goed gespeeld en zal zeker ook in de competitie hoog eindigen weer. Joop wil ik met name bedanken  voor het vlaggen en Dirk voor het fluiten weer.