algemeen nieuws

Alcmaria MB1 wint van een stug Purmerend MB1 4-2
Categorie: MA1

Het was zaterdag 12 december en het was redelijk weer . De zon was er maar een gure koude wind stak zeker ook op.De wedstrijd op hun oude kunstgras veld startte om half 3.Teo op doel uiteraard en achterin Cathy,Nina,Demi en Denise.
Chantal,Mayra en Marleen samen op het middenveld en Lotte,Kim en Sanne voorin. Bodine was ziek en Stacy was samen met Rosalie en Robin wissel. Deze wedstrijd is de laatste competitiewedstrijd van het dit jaar en het zou mooi zijn om het winnend af te sluiten. Purmerend trapte af en het was Mayra die de bal kon veroveren en de bal naar Lotte speelde. Lotte op snelheid vloog er langs en gaf de bal perfect voor. Kim gleed in maar miste en Sanne kreeg de bal pardoes voor haar voeten en reageerde snel maar schoot de bal net naast.

Fysiek was Purmerend sterker dan ons maar het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Purmerend probeerde met afstand schoten Teo te verschalken en vooral de linksbuiten was zeer gevaarlijk. Lotte werd kort gehouden en Kim kreeg ook kleine kansen. Rosalie kwam er in voor Marleen en Denise kwam op rechtshalf. Stacy op rechtsbuiten voor Sanne.

Het duurde tot de 38ste minuut toen de bal via de combinatie van 3 schijven door Lotte het doel in werd geschoten .De 0-1 stond op het bord en dat was even lekker zo vlak voor de rust.


Een flink aantal schaafwonden rijker op vooral de knieën was ons deel en Henri was als echte verzorger flink in de weer om het leed wat te verzachten. Het werd koud en het vele meegekomen publiek gingen mee warm lopen om het warmer te krijgen.De aftrap voor de 2de helft was voor Alcmaria en weer direct van de aftrap af was het een lange bal vanaf de zijkant die naar Kim werd geschoten en zij schoof de bal onder de keepster door en het feestje was groot in het veld maar zeker er ook omheen. 0-2 en toen we eenmaal weer speelden was het wederom een aanval die in de 48ste minuut via de zijkant professioneel door Lotte erin werd geschoten. Het was 0-3 en toen werd het tijd voor een goed spelend Purmerend om iets terug te doen. Het spel van Purmerend was degelijk en zij speelde heel sterk.

 

 

De bal ging mooi rond en na een verwoestend schot kon Teo de bal niet onder controle krijgen en kon de oplettende spits de bal het doel in schieten. 1-3 en luid aangecoacht door hun leider zocht Purmerend wederom de aanval op. Alcmaria zette alles op alles en nam elke aanval over met een aanval van Alcmaria. Het spel golfde snel op en neer en beide teams gingen vol in de aanval wat voor het publiek vermakelijk was om te zien. Het werd al schemerig en de kou werd erger. Het was in de 68ste minuut dat de bal door het midden bij Kim belande en zij kon 1 op 1 zichzelf verijken met de 100ste goal dit seizoen.

 

 

Het feestje op het veld bleef even uit maar dit unieke feit werd door Purmerend gebruikt om nog meer druk te zetten op onze verdediging. Het was de op links dat de bal hard werd ingeschoten en Teo nog naar de hoek ging maar niet kon voorkomen dat het een goal werd. 2-4 werd de uitslag en kon de scheidsrechter affluiten. Purmerend heeft een sterk team aangevuld met meisjes van een ander team en zeker een team om rekening mee te houden in de toekomst. Na een korte evaluatie op het veld was het tijd om de kleedkamer op te zoeken. De moeder van Mayra had voor alle meisjes nog wat leuks in petto , een mooie tas met opmaakspullen viel hun ten deel. Kim werd nog naar voren gehaald om een mooie trofee uitgereikt te krijgen. Dit jaar 100 goals maken met team op het niveau waar ze nu spelen is heel mooi en met deze overwinning stijgen we naar de 2de plaats in de hoofdklasse.
Al met al een mooie dag en Han en Herri bedankt voor jullie hulp en Dirk ook uiteraard.
Na afloop zijn we naar de McDonalds geweest als afsluiting van de competitie.
Volgende week uit voor de beker tegen Reigerboys MB1.

 

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route