Laatste kwartier te veel voor C1
Categorie: Jeugd nieuws

De C1 speelde zaterdag een prima partij tegen Nieuwe Niedorp C1. Helaas verloren de mannen met 3-5, maar er werd in grote gedeelte van de wedstrijd goed gevoetbald en dat bied perspectief voor de toekomst.  Ook moet worden geconstateerd dat de C1 kampioen strafschoppen tegen krijgen is. Ook zaterdag ware het er weer 2. Een alle twee terecht. Gelukkig hebben we Joost op de goal die ook nu weer een strafschop stopte, als de verslaggever goed geteld heeft zijn vijfde van het seizoen.

De wedstrijd ging gelijk op beide teams hadden kansen om de score te openen Nieuwe Niedorp had de grootste kans om via de strafschop te scoren. Een bal die Joost niet vast had en een verdediging die niet oplette, zorgde ervoor dat de ruststand 0-1 was. Na de thee ging Alcmaria door met goed voetballen en drong de tegenstander terug. Een prachtige vrije trap van Mike zorgde voor de 1-1.

Vlak hierna kreeg Alcmaria de tweede strafschop tegen. Ook hier zat Joost dichtbij maar hij ging er toch in. 1-2. Hierna was het de tien minuten van Dorus. Eerst een prachtig schot in de verre hoek en daarna goed meelopen waardoor hij de voorzet kon intikken. 3-2.

Hierna was de koek op. Het zware veld en de stevige tegenstander maakte het dat het jonge C1 het onderspit moest delven in het laatste kwartier. Toch gaat het steeds beter en ziet de verslaggever een leuke 2e competitie helft in het vooruitzicht. Zaterdag de wereldreis naar Texel, weer een mooie ervaring, geniet ervan.