Alcmaria MB1 wint ruim van OFC MB1 7-0
Categorie: MA1

Vandaag de thuiswedstrijd tegen OFC MB1. Volgens de competitie stand een lager geklasseerde tegenstander die het heel zwaar heeft tot nu toe. Afmeldingen vandaag van Rosalie (blessure) en ook van Stacy (zwarte Piet), Marleen terugkomend van een blessure en Kyra die van de MB2 erbij zou komen. Het weer was goed en met een laag zonnetje op het veld konden we ons om 14.45 uur  gaan opmaken voor een duel tegen de Oostzaners. Teo ,Denise,Cathy ,Demi en Nina achterin en met Chantal,Mayra en Bodine op het middenveld en Lotte,Kim en Sanne voorin. Op de bank zaten Marleen,Robin en Kyra. Henry had de dames behandelt en vandaag was Lucas onze vlagger. Scheidsrechter Dirk floot af en OFC startte de wedstrijd. Een aanvallend ingesteld Alcmaria zette druk op OFC en kleine kansen kwamen er direct. Aanvallen over links en rechts zette OFC onder druk en in de 14de minuut was het Kim die de bal handig mee kreeg en niet faalde alleen op de keepster. Het schot was droog en gericht en de 1-0 stond op het bord.

Na de aftrap was het OFC die de bal terug speelde naar achteren opgejaagd door Sanne,Kim en Lotte. De keepster kreeg de bal niet goed onder controle en schoot de bal in de voeten van Sanne die goed de bal meenam en ook scoorde. 2-0 en zeker OFC was even van slag af. Dit was een cadeautje en niet nodig maar de keepster had al vele reddingen gedaan tot nu toe. Chantal en Bodine hadden het redelijk onder controle en Mayra controleerde het middenveld.

Na een mooie voorzet van links inuutin de 20ste was het een onfortuinlijke speelster van OFC die ze in eigen doel werkte. Heel jammer voor OFC maar de stand was nu 3-0. De buitenspeelsters waren goed van OFC en onze verdedigsters hadden het er moeilijk mee. Denise en Demi waren een echte sta in de weg en Nina en Cathy hielden de boel redelijk dicht. Teo had het rustig maar had een paar goede reddingen die nodig waren. De verdediging van OFC werd in de 25ste minuut getest toen Kim na een actie de score kon laten oplopen naar 4-0. Robin was al goed ingevallen en Marleen ook. Kyra mocht na 39 minuten invallen en wat gebeurt er vervolgens. Na 45 seconden schoot ze de bal met LINKS ook nog in de verre bovenhoek en als we praten over een gouden wissel dan was dit er echt één. Wat een feest voor Kyra , iedereen trots en ook het publiek scandeerde haar naam minuten lang.

Het was rust en de stand was 5-0, een ontluistering voor OFC en een mooie 1ste helft voor Alcmaria MB1.

In de kleedkamer nog wat puntjes op de i gezet en er zorg voor dragen dat we bleven voetballen en dat we misschien de score konden gaan uitbreiden. Na een mooie aanval op rechts was het Mayra die met een bekeken schot de bal van 20 meter in de rechter bovenhoek krulde en iedereen van de banken kreeg met deze schitterende goal. Er was 4 minuten gespeeld in de 2de helft en de score was 6-0. Lotte had heel hard gewerkt maar kon nu niet het net vinden ook al waren er wat kansen geweest. OFC bleef sportief voetballen en kregen zelf nog kansen maar de verdediging stond goed opgesteld.

Deze fase van de wedstrijd was rommelig en beide partijen wilde wel aanvallen maar er zat geen lijn meer in. Mooie kansen nog voor Sanne maar ook voor Kyra en Lotte.

Het was pas in de laatste minuut dat Mayra na een goede wedstrijd gespeeld te hebben de bal na een voorzet van Kim inschoot en de bal via de keepster en de lat weer via het hoofd van Mayra het doel inkreeg en de 7-0 op het bord zei alles. Na afloop handjes schudden en toch OFC een compliment voor het blijven voetballen. Zij hebben nu de top 5 gehad nu en kunnen nu zich gaan opmaken om punten te halen. Wij hebben vandaag genoten en Henry, Lucas en Dirk bedankt voor jullie inzet. Volgende week thuis tegen Sporting€™70. Een zware opgave weer.