A1 speelt gelijk tegen FC Den Helder 3-3
Categorie: Jeugd nieuws

A1 speelde zondag thuis tegen FC Den Helder de nummer 5 van de competitie. Deze inhaalwedstrijd stond op het programma omdat de vorige keer dat de wedstrijd gespeeld zou worden de spelers van Den Helder geveld waren door de griep.

Een harde najaarsstorm stond recht over het veld, waardoor goed voetbal bijna niet mogelijk was. Beide teams probeerden echter wel te voetballen, waardoor de wedstrijd het aanzien meer dan waard was. Alcmaria startte met wind tegen en had het erg zwaar tegen de goede voorhoede van FC Den Helder. Een prachtige actie van de spits zorgde voor de 0-1. De 0-2 waaide er in en dat was ook gelijk de ruststand. Geen reden tot paniek, wanneer de mannen zo bleven voetbalen was er in de tweede helft nog van alles mogelijk. Dat bleek ook. Na twee grote kansen in het begin van de tweede helft was de derde mogelijkheid raak, 1-2.

De 2-2 is in de maak

Twintig minuten voor tijd bekroonde Alcmaria een mooie aanval met de gelijkmaker. Alcmaria ging door en bleef FC Den Helder onder druk zetten. Een indirecte vrije trap in het zestien meter gebied werd goed ingeschoten, 3-2.

Tevreden coaches langs de kant

Nog even volhoeden, maar een onachtzaamheid in de achterhoede zorgde voor de 3-3. Al met al wel een terechte uitslag. Beide teams konden hier wel mee leven en het publiek was de grot winnaar vandaag. Mannen ga zo door met voetballen, dan wordt het nog een leuk seizoen.

Hier onder de 3-2 in een drieluik