Alcmaria I verliest onnodig van Apollo'68 3-1
Categorie: Senioren nieuws

Alcmaria speelde zondag de uitwedstrijd in Hensbroek tegen Apollo€™68. De regen had het veld omgetoverd in een soort moeras, ook het lange gras deed geen goed aan de gesteldheid van het gras. Een zware wedstrijd dus. Maar daar hebben beide ploegen even veel last van.

Het eerste kwartier was dan ook een periode van aftasten en wennen aan het veld en gebeurde er weinig. Hierna nam Alcmaria het heft in handen en nam een overwicht met goed en verzorgt voetbal. Een prachtig schot van Mark Leering kwam vis de onderkant van de lat het doel weer uit. Bart Pastoor lette echter goed op en tikte de bal binnen. Hierna was het Alleen Alcmaria wat de klok sloeg, een goede kopbal van Paul Zijlstra, een mooie actie van Mark, maar tot goals kwam het niet.

In de tweede helft deed zich het niet scoren van de extra goals zich als snel gevoelen. Apollo nog op een overzienbare achterstand gooide er een schepje bovenop en drong Alcmaria terug en na tien minuten was het dan ook raak, een mooie voorzet en idem kopbal bracht de 1-1 op het bord. In de zelfde minuut echter werd Jermain door de keeper van Apollo onder de zoden gestopt. De goed leidende scheidsrechter gaf terecht een strafschop. Vaste strafschoppennemer Roy achter de bal, in zijn vast hoek maar een paar centimeter te ver naar links. Op de paal !

Dit was het omslagpunt in de wedstrijd. Alcmaria ging uit de positie lopen voetballen en Apollo zette nog een tandje bij. 10 minuten voortijd een prachtige ingestudeerde vrije trap verdween in de kruising, 2-1.

Toch kreeg Alcmaria ook nog enkele mooie kansen bijvoorbeeld voor Wouter die de bal prachtig kreeg aangespeeld van Paul, maar het kleien duwtje in zijn rug was voldoende om de bal niet goed te raken. Alcmaria probeerde het nog en ging vol in de aanval, maar tevergeefs. Dat het in de laatste seconde nog 3-1 werd was alleen voor de statistieken. Zonde want gezien de uitslagen had het een mooie dag kunnen worden.