Alcmaria MB1 wint van een sterk spelend Always Forward 7-3
Categorie: MA1

Vandaag een regenachtige dag met veel wind in het verschiet. De wedstrijd was om 11.45 uur en om half 11 verzamelden we ons in de kantine. Always Forward had de laatste 2 wedstrijden gewonnen en dus in een goede optimistische sfeer richting Alkmaar gekomen. De hoop was dat het droog zou zijn tijdens de wedstrijd en dat het een leuke wedstrijd  zou worden. Dennis was onze scheids vandaag en dat was een goed plan om een jonge jongen dit klusje te laten klaren.Met een bijna complete fitte selectie kwamen we het veld op en de warmingup werd goed uitgevoerd onder leiding van Cathy. Henry had wat kwetsuren opgelapt en daardoor konden ze allen spelen vandaag. Basis was Teo,Cathy,Nina,Demi en Rosalie in de verdediging. Bodine,Mayra en Chantal op het middenveld .Voorin was het Stacy,Kim en Lotte die de basis 11 compleet maakten.

De aftrap was voor Alcmaria en Always Forward zette vanaf minuut 1 druk op ons gehele team. Het was na een fout in de verdediging dat Always  Forward kon profiteren  en de bal achter Teo in het doel kon schieten en de 0-1 was een feit. Alcmaria was niet in goede doen en Always Forward  speelde heel sterk. Hun buitenspeelsters aren snel en zeker ook technisch en een kleine omzetting in onze verdediging deed het gevaar minderen. Aanvallen over en weer gaven juist aan dat de 2 teams aanvallend wilden voetballen en dat gebeurde ook.

Combinaties werden gezocht en in de 20ste minuut was het Kim die door de verdediging heen sprintte en de bal achter de keepster schoot. 1-1. Nog was de aanvalsdrift van Always Forward niet gestuit en gevaar was er aan 2 kanten. In de 28ste minuut werkte Always Forward de bal weg  en Cathy  kopte de bal ver over alles en iedereen heen en zette Kim weer in stelling om de 2-1 te scoren. De wedstrijd was erg leuk voor het publiek en de coach van Always Forward  zette zijn ploeg nog meer op scherp en kansen kwamen er zeker voor de voorhoede speelsters maar teo hield de boel verder dicht. Denise was ingevallen voor de geblesseerde Rosalie en deed het prima als rechtsachter en Robin viel in op linkshalf en zette haar directe tegenstander vast. Tot aan de rust was het zeker spannend en zouden de teams samen nog wat kansen krijgen.

Na de rust was het Alcmaria die er druk op ging zetten en binnen 40 seconden was het Lotte die een crossbal  kreeg en alleen richting doel sprintte en jawel het net liet bollen. 3-1 en de ontzetting was te zien bij Always Forward. Zij bleven goed spelen en je kon er niet uit opmaken hun lage klassering in de competitie. Het spel was prima en als de kansen benut zou worden dan zouden ze zeker hoger staan .Het kwartiertje van Lotte was aangebroken blijkbaar want via de combinatie van Bodine,Kim en Mayra was het Lotte die weer ontsnapte en de bal over de keepster in de verre kruising schoot. Nu stond het 4-1 en zeker was het om de boel dicht te houden maar onoplettendheid  in de verdediging en foutjes konden de talenten van Always Forward de 4-2 maar ook de 4-3 scoren. Wat een mooie wedstrijd  was het toch voor de toeschouwers, euforie,spanning ,nagelbijten en zeker ook aanmoedigend stonden ze als 1 blok achter Alcmaria en dat gaf de meisjes weer die extra boost.

Het was wederom Lotte die na een uitgekookte actie de bal weer fraai langs de keepster van Always Forward  kreeg en zeker toen ze ook nog even de 6-3 scoorde was er een zucht van verlichting waar te nemen in het veld.

Demi gaf niets weg en haar directe tegenstander had het ook zwaar want Demi bijt zich goed vast. Geeft aan dat de tegenstander nooit verslagen is tot aan het laatste fluitsignaal. Chantal en Sanne hadden het zwaar tegen hun wat grotere tegenstanders maar hun weerbaarheid was prima. Nina had goed gespeeld en de verdediging was goed getest vandaag. Kim had nog een toetje en waar ze na een solo was gestuit op de laatste man was het een minuut later dat ze door de verdediging heen sneed en de bal met een schuiver laag in de hoek kreeg en de eind stand op 7-3 neerzette.Beide teams goed gevoetbald en Alcmaria de kansen benut vandaag. Na afloop ook de coaches van Always Forward bedankt en kort geëvalueerd. Het kan ook leuk zijn en samen mogen we genieten van het feit dat we Hoofdklasse MOGEN spelen.

Vandaag een sportieve goede tegenstander en die gaan nog hoger komen .Han Dirk en Henry bedankt voor jullie inzet.Dennis heel erg bedankt voor het fuiten vandaag.Top!!!! Dames de kansen goed benut en volgende week thuis tegen OFC .