E1 wint bij Koedijk 2-8
Categorie: Jeugd nieuws

Zaterdag 14 november moesten onze toppers van de E1 aantreden tegen de E2 van Koedijk. Het zou een regenachtig weekend worden, maar in eerste instantie leek het mee te vallen.

Hoe anders was het toen de jongens het veld op wilde om te beginnen met de warming-up. Niet alleen de regen kwam met bakken uit de hemel, ook de wind was stevig aangewakkerd. Gelukkig zijn onze E1 spelers bikkels. Diego, Nick, Bo, Ryan, Marc, Lorenzo en Jip gaven geen krimp. Helaas lag onze topverdediger Giovanni ziek op z€™n bed. We moesten het dus met z€™n zevenen rooien€¦

Het begin van de wedstrijd was goed. Alcmaria creëerde veel kansen met verzorgd voetbal. Keurig opbouwend van achteruit en goed combinerend kwamen we regelmatig voor de goal. Maar helaas lukte het onze jongens niet om er één in te prikken. Vermoedelijk was de harde wind daar mede oorzaak van. Wij kregen onze schoten bijna niet tussen de palen. En de enkele keer dat het wel lukte knalde we de bal op de keeper.

Het bleef daarom oppassen voor een tegenstoot, zeker omdat we niet konden rekenen op de verdedigende acties van Giovanni. In de spits van Koedijk stond een snelle vent, Ronaldinho genaamd. Gelukkig was deze Ronaldinho minder trefzeker dan zijn beroemde naamgenoot uit Brazilië. Het leek erop dat de ruststand 0-0 zou blijven. Gelukkig wist Lorenzo voor de rust nog het net te vinden. Vooral de tweede was een pareltje; een pegel met de linker, vol op de wreef, knalde tegen het net! Met 0-2 de rust in.

Na de rust hoopte een ieder met een Alcmaria hart dat de jongens het spel van voor de limonade konden vasthouden. Het is immers dit seizoen al te vaak gebeurd dat we een mooie voorsprong weggaven€¦ Gelukkig kwamen onze jongens scherp uit de kleedkamer. In no time knalden Marc, Jip en Lorenzo Alcmaria naar een voorsprong die niet meer in te halen zou zijn. Met een voorsprong van 5 doelpunten vergaten we wel even te verdedigen. De 1-5 was het gevolg. Maar toen Jip en Lorenzo daarna weer scoorden was de buit wel binnen. Het doelpuntje dat Koedijk daarna nog cadeau kreeg deed er niet meer toe.

Een bijzondere vermelding nog voor het laatste doelpunt van Ryan. Als Roberto Tomba in z€™n beste dagen slalomde onze Ryan tussen de verdedigers van Koedijk door. Kappend met links en met rechts kwam hij voor de keeper, waarna hij de bal beheerst rechtsonder in de goal schoot. Wat een doelpunt! Jammer dat de camera€™s van RTL 7 niet aanwezig waren. Ryan had vast het doelpunt van de week gescoord!

De eindstand werd 2-8. Een knappe overwinning gasten! Door de laatste twee mooie overwinningen staan we na zeven competitie wedstrijden op een keurige derde plek. Ga zo door, wie weet eindigen we nog hoger in het klassement.