Alcmaria wint ook van Blokkers 5-2
Categorie: Senioren nieuws

Op een koude november namiddag in de Egmonderhout de definitieve doorbraak van Alcmaria? Na de 2-5 overwinning vorige week op en in Koedijk, was nu Blokker uit Zwaag aan de beurt. De oude club van trainer Jeroen Kroes. Ondanks het thuisspelen van AZ, AFC en Alkmaarsche Boys waren er gelukkig veel toeschouwers.

Alcmaria startte niet goed en na het geven van een onterechte vrije trap lag de bal dan ook binnen 30 seconden in het net, 0-1. Hierna ging Alcmaria voetballen. En in de 30ste minuut kopte Paul Zijlstra een voorzet van links hard binnen. 1-1.

In de tweede helft was het alleen Alcmaria dat voetbalde en liep Blokkers vanaf de eerste minuut achter de feiten aan. Een voorzet van Bert werd door Paul inkopt, 2-1. Alcmaria ging door met aanvallen en drong Blokkers steeds verder terug. Roy schoot een afgeslagen bal hard diagonaal in, 3-1. Blokkers vond dat het buitenspel was, maar daar leek het niet eens op. Alcmaria werd wat slordiger en zo kon het gebeuren dat Blokkers tot 3-2 terug kwam. Vanaf de aftrap echter was het Alcmaria weer die in de aanval ging en Bert werd onderuitgehaald in de zestien, strafschop. Roy benutte deze feilloos, 4-2.

Na weer een prachtige voorzet van Jermain, was het opnieuw Paul die de bal achter de keeper van Blokkers kopte.

Vlak voor tijd, een aanval van Blokkers die in buitenspel leek te eindigen, maar de scheidsrechter besliste anders. Strafschop. Je hebt van die dagen dat alles lukt en hat verbaasde dan ook niemand dat Léon de strafschop stopte.

Volgende week de uitwedstrijd tegen Apollo€™68 uit Hensbroek. Ook daar zullen we weer aan de bak moeten. Met de wedstrijdinstelling van de laatste twee weken heb ik daar echter al het vertrouwen in.