algemeen nieuws

Alcmaria MB1 verslaat een goed spelend Buitenboys MB1 0-2
Categorie: MA1

Vandaag de uitwedstrijd tegen Buitenboys MB1 uit Almere. De wedstrijd was om 15.00 uur en we moesten op tijd weg. Bodine was er niet vanwege leer verplichtingen en Robin vanwege eigen redenen. Vandaag ook een debuut van Denise en Stacy die overgekomen zijn van vv Limmen. Dit om ons team te versterken .Het weer was druilerig maar gelukkig weinig wind en als het goed is spelen we op kunstgras. Na een goede warming up was de scheidsrechter op het veld en direct zagen we dat hij heel serieus en als een pro zou optreden.

De scheids was pro

Vooraf nog met de grens gesproken dat we de meiden vooral veel moesten laten voetballen en we hoopten dat het inderdaad zou gebeuren. Alcmaria trapte af en Buitenboys liet gelijk merken dat ze konden voetballen. Teo op doel en achter Cathy samen met Demi , Rosalie en Nina. Middenveld bestond uit Chantal,Mayra en Denise. Kim was samen met Sanne en Lotte de voorhoede. Stacy en Marleen waren wissel en zouden zeker spelen ook vandaag. Han zou de grensrechter zijn en daar is hij goed in en slim.Henry had de meiden op en top verzorgd en Dirk had als begeleider alles voor ekaar en het was Buitenboys die de aanval zocht in het eerste kwartier. Aanval na aanval en de kracht van hun was duidelijk in de voorhoede. Onze verdedigers hadden het zwaar maar konden met elkaar het goed voor elkaar krijgen. Kansen waren er ook voor Lotte en Sanne en het spel ging over en weer. Na 30 minuten was er een overtreding op Denise die er af moest. Zwaar aangeslagen zelfs en dat gebeurt niet vaak. Demi was per ongeluk ook een slachtoffer in een duel en werd ook gewisseld.

Demi in de tang

Het was geen harde wedstrijd maar juist een redelijk sportieve op de leiding na. De scheidsrechter had meer oog voor zijn Buitenboys dames en wist ook alle namen moeiteloos op te noemen. Als een dirigent die het orkest moet leiden maar niet in de gaten had dat hij juist de valse tonen liet horen.

Lotte met een kans

Het meegekomen publiek was ook verbaast over een aantal beslissingen en waar Ron dan zijn mond houd daar reageren de supporters juist veel en goed. Het spel bleef over en weer gaan en Teo moest een paar keer goed ingrijpen. We begonnen meer en meer terrein te veroveren op hun helft maar het was toch oppassen geblazen achterin. Het bleef heel spannend tot aan de rust. Na de rust was het een sterker Alcmaria die uit de kleedkamer was gekomen en afgesproken was dat we er alles aan zouden doen om punten weg te halen uit Almere. Er kwam meer dreiging naar voren en Stacy liet ook zien waarom ze er bij past. Gretig en snel en een goede aanwinst voor ons team. Kansen kwamen er maar de keepster van Buitenboys was goed en hield er veel tegen.Marleen en Rosalie hadden hun handen vol maar kregen goed vat op de aanvallers van Buitenboys. Het werd een slijtageslag en ik kon echt niet zeggen wie er als winnaar uit de strijd zou komen.

Stacy met een prima debuut

Alcmaria kreeg niet veel mee en er waren nieuwe regels schijnbaar op het veld want de wedstrijd werd af en toe dood gefloten. Het was Alcmaria die 20 minuten na de rust opveerde want de bal ging over 3 schijven naar Lotte die haar man voorbij ging en de bal in de verre hoek schoot en de 0-1 stond op het bord. Het publiek werd gek en iedereen was blij voor ons. Nu was het zaak om niet te verslappen en Denise kwam in het veld voor Nina en Sanne er weer in voor Stacy. Buitenboys drong aan maar het was Denise en zeker ook Cathy die de trein kon stoppen. Er kwam meer ruimte voor onze dames maar Kim zakte in en kwam met Mayra op het middenveld te spelen. Chantal werd sterker en sterker en de wil om te winnen stond ook zeker in haar ogen. Een vrije trap 20 meter voor hun goal werd door Cathy net naast geschoten . Ongeveer 8 minuten voor tijd was het Chantal die de bal naar Mayra speelde maar die werd onderuit gehaald maar voordeel regel werd nu!!!!!! Goed toegepast en de bal was bij Kim die 3 man voorbij ging en de bal naar Sanne speelde die met een halve volley de bal achter de duikende keepster het doel in schoot. Ongeloof bij Buitenboys en zeker de Coach???? die irritant was geweest ontplofte bijna.De laatste minuten werden goed uitgespeeld en duidelijk was het dat Alcmaria de punten mee kon gaan nemen naar Alkmaar. De scheidsrechter floot af en de meiden van Buitenboys moesten op het veld blijven voor een nagesprek. Onze meiden kwamen juichend het veld af en hadden een mooie prestatie neergezet in Almere. Al met al een mooie dag voor ons en zeker ook voor alle meegekomen ouders ,begeleiders en vrienden. Volgende week thuis tegen Always Forward.

Vorige pagina: Algemeen | Volgende pagina: Route