Alcmaria wint stadsderby bij Koedijk 2-5!!
Categorie: Senioren nieuws

De wedstrijd waar het zou gaan spoken,zowel op het veld als in de lucht. Er was slecht weer voorspeld en zelfs onze verslaggever Dick Bakker was geveld voor deze match der giganten.

Vooraf een zeer geconcentreerd Alcmaria  met Jeroen die de boel op scherp zette samen  met kompanen  Henk en Gordon. Dirk was de grens  vandaag  en op het kunstgras veld van Koedijk  waren alle messen geslepen om de neerwaartse spiraal te doorbreken van de afgelopen weken en zeker gezien de kwaliteit  in het team . Alcmaria begon tegen de wind in  en vanaf minuut 1 was het een zeer aanvallend en gretig Alcmaria die er voor ging. Koedijk met toch een aantal routeniers in het team temporiseerde het spel  en kon vrijuit achterin spelen. Dat uitgerekend Rashid op zijn vriend Pascal in gleed  was tekenend voor dit duel.

De vrije trap echter kon onze goalie Leon niet warm van worden. Dat kwam in de 10 de minuut wel toen Pascal Kabalt verwoestend uit haalde maar Leon redde deze bal perfect.Het was nu Alcmaria die de aanvalsdrift in de benen had met een kans van Bert de 0-1 bijna scoorde. Het was de hardwerkende Jermaine die loon naar werken kreeg en de bal via een mooie combinatie op rechts mee kreeg en de bal diagonaal de goal in joeg.

Wat een blijdschap en juist nu scoren. Koedijk bleef echter voetballen met iets meer druk en dat gaf vrijheid voor ons weer voorin.

Bert ontfutselde zich van zijn tegenstander en gaf de bal perfect voor waar door Paul Zijstra met een mooie knik de bal achter de keeper van Koedijk kopte. 0-2 en het meegekomen publiek  werd gek.

Vlak voor rust was het door wat kleine foutjes Koedijk die in de 49 ste minuut de 1-2 kon laten aantekenen.

Na de rust en met de wind mee moesten we het toch af kunnen maken was het idee maar juist na een afgeslagen aanval van Alcmaria was het wederom Koedijk die Alcmaria weer met het neus op de feiten drukte en de 2-2 was de score. Kansen nu over en weer en het stormde niet alleen op het veld maar de slagregens en wind raasde flink en lieten de bal vaak rare dingen doen. Wouter  Naber  kwam in het veld en kon nog 20 minuten spelen. Leon  last van een blessure op gelopen in de eerste helft viel uit en het jeugdige talent Ron Stoop(45 jaar!!!!) mocht de laatste periode op het doel. Het was ook deze Ron Stoop die een terug speelbal van Mehmet  de diepte in schoot en Bert sprintte met bal de 16 in en gaf de bal af en Wouter die de 2-3 erin schoot. Wat een krankzinnige wedstrijd weer . Alcmaria bleef aanvallen en 8 minuten voor tijd was het een vrije trap net buiten de 16 bij Koedijk. Roy bekeek het muurtje en keeper om vervolgens de bal op zijn eigen niet te volgen wijze over de muur en keeper in een soort slow motion move het net  in te schieten.2-4!!!!!!. Niet te filmen zeg. Bart Pastoor kwam de laatste minuten  het veld in en was zeer scherp.Daar in tegen kreeg Koedijk ook de kans met een vrije trap net buiten de 16 maar keeper Stoop had de muur goed staan en was de bal niet gevaarlijk meer. Met nog 2 minuten te gaan was het weer Ron Stoop  die de bal richting het doel van Koedijk schoot en nu was het  Bert die zich zelf beloonde met zijn goal na een sterke wedstrijd gespeeld te hebben. Einduitslag 2-5 en er stond weer een collectief op het veld. Jeroen stond te zingen en dansen van blijdschap (alles prima...viva Alcmaria???????) waar kennen wij dat van?.

De doorweekte toeschouwers bedankt voor jullie steun ook weer vandaag..klasse!!