Alcmaria MB1 haalt uit tegen De Meer MB1 7-1
Categorie: MA1

Vandaag speelden we uit tegen De Meer MB1 uit Amsterdam. We vertrokken om 10.15 uur bij Alcmaria vandaan met 12 speelsters. Robin ziek en Bodine met een blessure. Er waren weer gezellig wat ouders mee vandaag en het weer was redelijk te noemen. Henri was mee en Dirk zou de wedstrijd vlaggen. De Meer is de competitie niet goed begonnen en als thuisspelende ploeg wilden ze uiteraard voor eigen publiek niet verliezen. Het terrein was ons wel bekend van de afgelopen jaren waar we diverse toernooien speelden dus wij op weg naar de roodhemden.. De wedstrijd begon om 12.00 uur .Een fel beginnend Alcmaria zocht de aanval op en de bal belandde bij Kim die Lotte wilde bereiken maar de keepster kwam er tussen maar liet de bal los .De goed oplettende Lotte draaide zich om en kon de bal in het doel schieten en na precies 1 minuut was de score al 0-1.De Meer was aangeslagen maar zeker geïmponeerd en zocht ook de aanval. Hun linksbuiten en met name hun spits waren een plaag voor onze verdediging.

Cathy,Nina ,Demi en zeker Rosalie moesten alle zeilen bijzetten om ze tegen te houden. Het was zeker ook Teo die ons er doorheen hielp in de beginfase .Lotte was op dreef en kreeg van Mayra een mooie steekpass in de 10de minuut en vloog langs de verdedigster en bracht de bal voor waar Sanne al klaar stond en beheerst de 0-2 erin schoot.

L

Wat een begin weer voor Alcmaria en De Meer zette alles op alles en begon beter te spelen. Met name hun middenveld begon goed te draaien en Chantal ,Mayra en Marleen hadden hun handen vol met het omschakelen. De snelheid was bepalend voor hun tempo maar we konden ze redelijk goed van ons afhouden. Het was na 20 minuten dat De Meer wat terug kon doen. Een mooi genomen corner werd gemist door velen maar als een duveltje uit een doosje kwam er toch een speelster van De Meer en schoot beheerst de 1-2 in. Het was zo€™n zelfde situatie 5 minuten later en bracht Teo tot ongekende hoogte door de bal uit de linker hoek te ranselen. Een wereld redding die het talent van deze 12 jarige nogmaals liet blijken. Aanval na aanval over en weer maakte het een mooi schouwspel en vooral deze 2 ploegen die er voor gingen. De scheidsrechter had af en toe een dwaling maar zat er kort op. Mooie kansen waren er voor Kim en Lotte maar zeker ook Sanne had kansen op de 1-3 maar de keepster van De Meer zat er goed bij. In de 35ste minuut was het toch weer Lotte die ontsnapte en op haar eigen wijze voor de 1-3 kon zorgen. In de rust was het toch even de puntjes op de i zetten want De Meer was nog zeker niet verslagen. Direct na de rust en fel aanvallend De Meer en hun spits was erg op dreef en kon gelukkig door Nina vaak gestopt worden.

Afstand schoten op Teo waren niet al te gevaarlijk maar wel gericht. 10 minuten na rust was het Cathy die een achterbal zo ver schoot dat de bal over de verdediging heen vloog en Lotte die alert reageerde de bal mee kon nemen en alleen op de keepster af kon sprinten en de bal schitterend in de hoek schoot en de 1- 4 op het score bord kon aantekenen.

Sanne en Kim werkte zich uit de naad en ook ons middenveld kon de ruimtes goed vinden en weer werd Lotte de diepte in gestuurd en kon op de exacte zelfde manier de bal er weer in schieten en de 1-5 was een feit. Blijdschap door de vele ouders die er weer waren en hartverwarmend ook weer. Ongeloof bij de speelsters bij De Meer maar het was niet dat ze slecht waren maar dat wij beter met de kansen omgingen. Rosalie kreeg goed vat op haar sterke tegenstander en Demi was onverslaanbaar op haar positie. Chantal liep licht geblesseerd in het veld maar bleef spelen net als Marleen. Dat er nog een goal viel was te danken aan de combinatie Kim en Lotte waarbij Sanne de bal in het doel kon gaan schieten en evengoed nog een extra zetje mee kreeg van haar opponent.1-6 en nog was de koek niet op.

De Meer kreeg via hun sterke spits nog 2 kansen maar zij faalde waar aan de andere kant de sterk spelende Mayra zich zelf beloonde met een schitterende actie die ze fraai afrondde en de 1-7 was tevens ook de einduitslag. Blijdschap en respect was het gevoel. De 1-7 was verdiend maar De Meer heeft uitstekend partij gegeven en zullen zeker wedstrijden gaan winnen. Trots als trainer en zeker weer een goede stap in de competitie weer. Volgende week naar Buitenboys in Almere.