Alcmaria MB1 bekert door tegen een sterk Schagen MB2 2-0
Categorie: MA1

Vandaag de eerste beker ronde na de poule wedstrijden. Tegenstander vandaag was Schagen MB2. Niet te onderschatten want in de competitie staan ze ruim op kop in de 2de klasse met heel veel goals voor en 1 tegen. Een geduchte tegenstander dus. Vandaag geen Nina ( Florida) en Bodine (ziek ) maar wel Katerina erbij en Melissa.
We verzamelden ons om 12 uur in de kantine alwaar Sil voor ons een goden brunch had geregeld.

Soep,broodjes met heerlijk beleg en de keus was werelds. De meisjes en begeleiding hebben met veel plezier deze brunch genuttigd.Al een mooi gebaar van Alcmaria om deze dames zo te verwennen. Sil heel erg bedankt voor alles.

De wedstrijd begon om 14.45 uur en buiten miezerde het een beetje . Alcmaria had er zin in en Schagen stond ook te trappelen.De aftrap was voor Schagen en na wat laatste aanwijzigingen gingen we van start. Teo op de goal en cathy,Katerina ,Demi en Rosalie achterin. Midddenveld werd door Marleen,Mayra en Chantal bezet en voorin Kim ,Lotte en Sanne. Het spel begon er er werd lekker gevoetbald door beide partijen. Alcmaria kreeg een paar kleine kansen maar zeker Schagen ook en dat was voor het vele publiek mooi om te zien.

Dat zij 2de klasse speelden was niet te zien.Schagen MB2 is zeker eerste klas waardig door hun manier van spelen en dat zij ook in de top van de 1ste klasse mee kunnen draaien is een feit.Na 12 minuten was het Lotte die langs haar tegenstander rende en de bal in de rechterhoek schoot. Maar ja het was niet echt een schot maar een frommelbal die de keepster van Schagen nog probeerde te keren maar de 1-0 stond op het bord.
Alcmaria hield druk maar het was in deze fase zeker ook Schagen die uitstekend partij gaf en ook de aanval bleef zoeken.Een zeer sportive krachtmeting die ook zelfs door de goed leidende scheidsrechter Johan met een glimlach werd gadegeslagen. De buitenspeelsters van Schagen waren een plaag voor onze verdedigsters en hun talent Ilse had mooie duels met Mayra op het middenveld.

Tot aan de rust was het spannend en konden de goals 2 kanten op vallen.
Na de rust had Alcmaria de wind mee en met het gure weer geen nadeel dus. Ook in de 2de helft werd het spel over en weer gespeeld maar kreeg Alcmaria zeker meer kansen.

Melissa kreeg een paar mooie kansen maar ook Kim en Sanne kregen de bal niet achter de keepster van Schagen. Het duurde maar voort en Teo moest met een paar wereld reddingen haar doel leeg houden wat ook lukte .De zenuwen werden zichtbaar in het veld tot een kwartier voor tijd toen Kim achter de verdediging de bal mee kon nemen en de bevrijdende 2-0 kon maken.

Robin werkte zich uit de naad en Chantal en Mayra vonden elkaar keer op keer maar konden het niet afmaken. Lotte kreeg het zwaarder en zwaarder en moest uitvallen met een blessure. De laatste 10 minuten was het billenknijpen en een heel groot compliment voor Schagen die uitstekend speelde.Na afloop was het handen schudden en de blijdschap was groot.
Het was een bekerwedstrijd die zeker als oefen wedstrijd nog een keer gespeeld gaat worden.Dames deze wedstrijd is gespeeld en volgende week uit tegen de Meer in Amsterdam....altijd lastig!